Texierillä menestykseen yksinkertainen resepti: "Toimitan kiekkoa maalille, ja hyviä asioita tapahtuu"

Alexandre Texier jakoi kovuutta Tappara-puolustaja Mikko Lehtoselle. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Alexandre Texier jakoi kovuutta Tappara-puolustaja Mikko Lehtoselle. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

KalPa venyi Tampereella kovaan suoritukseen selkä seinää vasten, kun se venytti Tapparalle jo katkolla olleen sarjan kuudenteen otteluun Kuopioon.

Yksi kuopiolaisten sankareista oli tehopisteet 1+1 iskenyt ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier, joka oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen ottelun jälkeen.

- Se oli todella hyvä peli meiltä, koko joukkue pelasi todella hyvin. Lähdimme pelaamaan omaa peliämme, ja se toimi hienosti. Tavoitteenamme oli keskittyä omaan peliimme ja voittaa, ja saavutimme sen. Nyt vain ajatukset nopeasti seuraavaan peliin.

Sarja katkolla ennalta kovemmalle vastustajalle ja vierasottelu. Tämä ei varmasti ole kenenkään suosikkilähtökohta otteluun, mutta KalPalle se antoi Texierin mukaan tarvittavan lisäbuustin otteluun.

- Ei ollut vaikeaa löytää motivaatiota tähän peliin. Kukaan ei halunnut lopettaa kautta tänne, vaan jokainen pelaaja laittoi varmasti kaikkensa tänään joukkueen eteen. Karvasimme ja taklasimme kovaa, ja saimme lopuksi palkinnon. Tämän takia kevät on jääkiekkoilijan parasta aikaa.

Kun "Kaitsu" on jäällä, voin vain heittää kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu

KalPan paras ketju koko puolivälieräsarjan ajan on ollut sen nimellinen kakkosvitja Kai Kantola - Balazs Sebok - Alexandre Texier. Pitkään yhdessä pysynyt koostumus on oikeastaan ainoana kuopiolaisketjuna saanut luotua jatkuvasti tilanteita Tappara-maalille.

- Olemme pelanneet lähes koko kauden samassa ketjussa, joten olemme kehittäneet hyvän kemian. Pystyn keskittymään omaan peliini, kun tiedän katsomattakin missä ketjukaverit menevät, Texier hehkuttaa.

Erityisesti sarjan viidessä ottelussa neljä maalia tehnyt Kantola saa nuorelta ranskalaislupaukselta hehkutusta.

- Kun "Kaitsu" on jäällä, voin vain heittää kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu. Niin kävi tänäänkin, vaikka oma vetoni menikin suoraa sisään.

Amerikansuomalais-unkarilais-ranskalaisessa ketjussa löytyy kaikilta jalkoja pitää yllä kovaa vauhtia, mutta muuten pelaajaprofiilit eroavat toisistaan.

- Me olemme kaikki erilaisia pelaajia: meillä on yksi vahva pelaaja, yksi ahkera karvaaja ja yksi taitopelaaja. Se tuntuu toimivan hyvin, täydennämme toisiamme jäällä.

Seuraavan kerran sarja on katkolla tamperelaisille jo heti huomenna Kuopiossa. Nopea aikataulu sopii hyvin Texierille.

- Täytyy kääntää ajatukset nopeasti huomiseen, ja tehdä palauttavat venyttelyt huolellisesti ja pitää kropasta huolta. Peliä ei tarvitse liikaa ajatella, jatkamme vain samaa peliä kuin tänäänkin. Peli on pudotuspeleissä vielä paljon fyysisempää kuin runkosarjassa, ja vauhti on todella kovaa. Täällä ei voi pysähtyä hetkeksikään, vaan vauhdin on pakko jatkua koko ajan. Se vaatii myös nopeaa palautumista.

Lisää aiheesta

KalPan Kapanen: Luulen, että vastustajan valmennuksessa hinkataan videoita enemmän kuin meillä

Tämä yksi ujutus ei riittänyt – sitkeä KalPa puski, punnersi ja sai lopulta palkinnon