Thomas Grönlund antaa näyttöjä Tshekissä, Venni Tolppola kohtaa kolmesti Saksan

Thomas Grönlund esiintyi jo keväällä 2022 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Nyt hän on mukana alle 20-vuotiaiden viimeisessä turnauksessa ennen vuodenvaihteen MM-kisoja. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Karjala-turnauksessa nähdään kaksi Lukon nykyistä ja yksi entinen pelaaja, jotka kaikki olivat keväällä 2021 voittamassa sinikeltaisissa Suomen mestaruutta. Julius Mattilan ja Sebastian Revon lisäksi mukana SCL Tigersin puolustaja Vili Saarijärvi.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkaan Tshekin Chomutoviin puolestaan lähtee puolustaja Thomas Grönlund.

Alle 20-vuotiaiden haastajamaajoukkue taas lähtee pelaamaan kolme vierasottelua Saksaa vastaan, ja joukkueessa on mukana Lukon hyökkääjä Venni Tolppola. Ottelut pelataan Füssenissä ja Peitingissä.

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloittaa jo torstaina World Hockey Challenge -turnauksen Kanadan Charlottetownissa ja Summersidessa. Joukkueeseen kuuluvat Lukon maalivahti Jooa Sammalniemi ja hyökkääjä Atte Joki sekä Lukkoa viime kaudella edustavat, nykyään Frölundassa kiekkoileva Max Westergård.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa neljän maan turnauksen Vierumäellä. Joukkueessa ovat mukana Laitilan Jyskeen Tinja Tapani sekä viime kauden Lukon joukkueessa pelanneet Amanda Julkunen ja Senja Siivonen. Julkunen edustaa tällä kaudella TPS:ää ja Siivonen Kuortanetta. Suomi kohtaa peleissä Saksan, Japani ja Tshekin.