Tiedotuslanka tukevassa umpisolmussa

Lukko onnistui pyydystämään siirtomarkkinoilta helmen. Kahdeksan arvokisamitalin Petteri Nummelin oli kova kaappaus, ja tähtipuolustajan nappaaminen kasvattajaseuransa TPS:n nenän edestä temppu, joka kiinnostaa kaikkia.


Lukko kuitenkin piilotti helmensä. Mahdollisuus positiivisen julkisuuden imemiseen katosi Itämeren aalloille.


Vahvistus kokeneen turkulaispakin sopimuksesta lähti suomalaisiin urheilutoimituksiin lauantai-iltana kello 21.20, samalla hetkellä kun Slovakian Tomas Zaborsky passitettiin Hartwall-areenan jäähyaitioon.

Tuolloin koko jääkiekosta kiinnostunut Suomi seurasi Antti Raannan sensaatiomaista MM-debyyttiä Slovakiaa vastaan.

Se näkyy myös seuraavan päivän sanomalehtikatsauksessa. Nummelinin siirto oli varmasti tärkeä asia Turun Sanomille, mutta lehti joutui tunkemaan uutisen kahdelle palstalle sivun ylänurkkaan.


Satakunnan Kansa tunki uutisen viimeiselle urheilusivulleen lyhyesti-palkin viimeiseksi jutuksi. Helsingin Sanomissa ei ollut minkäänlaista mainintaa, eivätkä iltapäivälehdet ilmestyneet sunnuntaina.


Sen paremmin isku ei mennyt läpi sähköisissäkään viestimissä. Yksikään verkkolehti ei toimittanut omaa juttuaan aiheesta, vaan kaikki tyytyivät muokkaamaan pikauutisen Lukon tiedotteen pohjalta. Urheiluruutu taas oli jo esitetty.

Ajatus koko joukkueen tiedottamisesta faniristeilyllä oli kaunis. Jääkiekkoseura elää kannattajistaan, joten innokkaimmille on syytäkin tarjota palvelua.


Se ei valitettavasti toteutunut. Tai sitä ei haluttu toteuttaa.

Lukko lipesi linjastaan päästämällä julkisuuteen Teemu Nurmen jatkosopimuksen. Harkitsematon hehkutus sosiaalisessa mediassa käänsi sinänsä tärkeän diilin julkistamisen Lukkoa vastaan. Piti tulla Nummelin, tuli ”vain” Nurmi.

Seuraavaksi Lukko tiedotti lisänneensä tuotevalikoimaansa hollantilaiset kanansiivet.

Seura laski tiedon julkisuuteen sopivasti samana päivänä, jolloin porilainen kiekkoväki juhli ekstaasissa Suomen mestaruutta ja pataliput hulmusivat Raumallakin.


Kaikista mahdollisista ajankohdista valittiin se, jolloin Lukon kannattaja rypivät suurimmassa tuskassa. Siivet eivät sitä ainakaan hellittäneet.


Korjaava liike tuli nopeasti, kun Ilkka Mikkolan siirto Kärpistä Lukkoon lyötiin julkisuuteen.


Kova puolustaja, tottunut voittamaan. Hyvä hankinta siis.


Mutta jälleen livettiin ilmoitetusta tiedotussuunnitelmasta.

Koko tiedotuskakku sai kirpeän kirsikkansa kolmisen tuntia ennen risteilyn alkua. Fanit saivat matkaevääkseen tiedon, että Lukko on pestannut ykkösveskarikseen Ryan Zapolskin.


Lukko halusi tarjota alkupalat, mutta lopulta se olikin koko homman pihvi. Ja siitä pääsivät nauttimaan kaikki, eivät vain risteilylle lähteneet.


Ei ihme, että sosiaaliseen mediaan tykitetyt kommentit olivat varsin happamia.


Lisäksi Lukko ei muokannut valmiiksi kirjoitettua tiedotetta Nummelinista, vaan kolme tuntia Zapolski-uutisen jälkeen maailmalle lähti ilmoitus, että seura etsii vielä maalivahtia.

Harkituntuntuisen yrityksen lopputulos oli sekava soppa, jota hämmennettiin matkan varrella liikaa.


Jos Lukon tiedotusstrategiassa on jokin punainen lanka, sen molemmat päät ovat tukevasti umpisolmussa.