Tikkanen antoi kasvot suvaitsevaisuudelle

Kun Harri Tikkanen lokakuussa puhui avoimesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, hänen mielipiteitään siteerattiin paljon.


Oleellista ei tuntunut olevan, mitä Tikkanen puhui. Enemmän painoarvoa sai itse aihe. Jääkiekkoilija puhui homoudesta. Ennenkuulumatonta.


– Tuntuu, että se on uutinen itsessään, jos joku puhuu tästä aiheesta. Itse sanottava jää taka-alalle, Tikkanen ihmettelee.


Jo pelkästään haastattelu antoi Tikkaselle tietynlaisen leiman. Hänen arkensa ei kuitenkaan ole muuttunut mitenkään, vaikka mies antoikin kasvot suvaitsevaisuudelle.


– Se oli erilainen haastattelu, mitä on totuttu näkemään, joten totta kai se herätti keskustelua. Mutta ne olivat ihan arkipäiväisiä asioita, jotka voisivat tulla monestakin suusta, Tikkanen huomauttaa.


Kun tuttu toimittaja ja valokuvaaja Ossi Halme ehdotti haastattelua, Tikkanen mietti asiaa hetken. Hän ei kuitenkaan nähnyt mitään syytä olla vastaamatta kysymyksiin.


Hän tavallaan tarjosi vastustajille lyömäaseen kaukalossa, mutta huuteluja ei tiukoissa tilanteissakaan ole tullut.


– Mitään ei ainakaan minulle asti tullut. En ole mitään negatiivista face-to-face kohdannut, vaan olen saanut vain ja ainoastaan positiivista palautetta, Tikkanen kertoo.

Lue Tikkasen ja haastattelun kirjoittaneen Ossi Halmeen ajatuksia tiistain Länsi-Suomesta.