Tikkanen nosti voittoprosenttiaan

Kun Otto Honkaheimo tipahti sivuun, tarvittiin uutta kapteenia. C kirjain siirtyi Harri Tikkasen rintaan, ja hän johtikin esimerkillisesti taistelullaan Lukkoa.

Bluesista otettu 1-4-voitto tarkoitti Tikkasen kohdalla sitä, että hänen voittoprosenttinsa Lukon kapteenina on nyt 50. Pienikokoinen puolustaja tuurasi Honkaheimoa kerran aiemminkin, mutta tuolloin sinikeltaiset kärsivät tappion.

Tikkanen harppasi arvojärjestyksessä kahden miehen ohi, sillä Lukon varsinaiset varakapteenit ovat Justin Azevedo ja Juhani Jasu.

- En tiedä, miten se oikein meni, mutta jonkun täytyy olla kapteeni. Enkä tiedä onko sillä väliäkään, onko rinnassa C vai A, Tikkanen arvioi pelin jälkeen kuntopyörää polkiessaan.

Hän huolehti loppuverryttelyt yhdessä Josef Strakan kanssa. Tshekkihyökkääjä palasi sormivammansa jälkeen kokoonpanoon ja osoitti, ettei hänen pelisilmänsä ole mennyt tukkoon pelitauon aikana. Straka käynnisti hienon hyökkäyksen, josta Janne Keränen teki Lukon avausmaalin.

Puolustajan kintereissä painoi varmasti, sillä Lukko veti pelin läpi viidellä pakilla.

- Viidellä pakilla pelaaminen on rankkaa, mutta meillä oli siihen hyvä sapluuna. Pidimme vaihdot lyhyinä. Muutama pitempi hyökkäys siihen tuli, mutta saimme hyvin apuja hyökkääjiltä ja Vehasen Peteltä, Tikkanen kiitteli.