Tikkanen taltioi Lukon pelireissun kertakäyttökameralla - katso kuvat!

Kun Rauman Lukon puolustaja Harri Tikkaselle annettiin kertakäyttökamera täyteen kuvattavaksi, tiesi mies heti, että ainakin yksi tietty kuva pitää filmille ikuistaa.

– Koskisen Matti kahvia keittämässä oli ainoa pakollinen kuvauskohde, Tikkanen kertoo.

Mikä "Masan" kahvista tekee niin erityistä?

– Se on se maaginen kosketus.

Kertakäyttökameran filmille tallentui viime perjantainen vieraspelireissu Helsinkiin IFK:n kotiluolaan. Huollon porukka saapui Helsingin jäähallille tunti–pari pelaajia aikaisemmin, jotta vieraskoppi ehdittiin saada sopivasti kotoisaan kuosiin. Esimerkiksi pelaajien nimikyltit kiinnitettiin paikoilleen ja Raumalta asti kuljetetut sinikeltaiset luistinmatot levitettiin lattialle.

– Kopista tehdään mahdollisimman kotoisa ja se saadaan näyttämään hyvin pitkälti vastaavalta kuin Raumalla, Tikkanen kertoo.

Helsinkiläisseuran kohtaamisesta Lukko nappasi voiton, joten kotimatkalla hymyt olivat herkässä.

– Kyllä sen bussissa aistii, onko alla voitettu vai hävitty peli. Voiton jälkeen on enemmän ääntä, vaikkei häviönkään jälkeen hautajaismeininki ole, Tikkanen kertoo.

Lue lisää torstain Länsi-Suomesta.

Fototyyppi-juttusarjan ensimmäisessä osassa kertakäyttökamera kulki Rauman kaupunginjohtaja Kari Kosken matkassa.

IFK-peliä edeltävänä päivänä vedettiin Raumalla jäätreenit. Seppo Hurme varmisti, että kypärät ovat kunnossa. Tämä on kuva, jonka Tikkanen ehdottomasti halusi filmille tallentaa. Matti Koskinen kahvinkeittopuuhissa. Apuvalmentajat Juha Vuori ja Jesse Welling juonivat kuvioita illan peliin. Pelipäivänä vedettiin vielä aamujäät Raumalla Joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen nappasi kuvan treeninsä suorittaneesta Harri Tikkasesta. Toni Koivisto ja Teemu Nurmi nauttivat pelipäivän lounaaksi lohta ja pastaa. Kanapasta on Tikkasen mukaan vähän jo aikansa elänyt kiekkopiireissä. Lukon bussissa jokaisella on kahden penkin verran tilaa. Tikkanen itse lisää matkustusmukavuutta kahdella mukaan otetulla tyynyllä. Bussissa oli eväänä leipää, joten pysähdys Lohjan ABC:lla oli lähinnä jaloittelua. Vieraspeleissäkin Lukon kopista tehdään kotoisa sinikeltaisin värein. Jokaiselle löytyy oma paikkansa myös Helsingin jäähallilla. Alkulämmöt saatiin Helsingissä vetää vielä tyhjälle yleisölle. Voitto kotiin ja kamat pois niskasta! Otto Honkaheimo ja Janne Niskala ehtivät jutustella Helsingin pelin jälkeen tovin verran. Pelin jälkeen lihapullat maistuivat Tikkaselle, Eetu Koskelle ja Oskari Setäselle. Voiton jälkeen on helppo hymyillä! Tyylinäytteet Henrik Forsbergilta ja Ilkka Mikkolalta. Takaisin Raumalla ja pelikamat kuivumaan. Mikko Kousa palauttelee pelin jälkeen. Päivä pulkassa! Matti Koskisen pelin jälkeinen päivä lähti käyntiin kahvilla. Hallilla oltiin vasta myöhään illalla ja taas heti seuraavana aamuna. Hieroja Tomi Pihkoluoma omassa toimistossaan.