Tinja Töyrylä petasi Feralle tärkeät pisteet

Rauman Fera haki niukan mutta tärkeän voiton Mynämäen Vesasta.

Vaikka Rauman Feran palkinnot menivät perjantaina Mynämäki-voiton jälkeen Miia Tervoselle ja Venla Tanhualle, oli raumalaisten pelinjohtaja Toni Ojalalla oma näkemys ratkaisijasta.

Se oli hänen mukaansa ehdottomasti Tinja Töyrylä, joka löi yhden ja toi kolme juoksua.

– Yksi niistä tuoduista oli vieläpä täysin hänen ansiotaan, kun karkasi kopparin eteen pudonneella pallolla, Ojala näki.

– Ensimmäisellä jaksolla hän kävi kylmän viileästi katkaisemassa sellasen lyönnin, joka olisi normaalisti ollut varmat 1+1-pinnaa.

Lehtinen löi ratkaisujuoksun

Vasta yhden pelin tällä kaudella voittanut Mynämäki taisteli kotikentällään hyvin, ja Feran piti venyä molemmilla jaksoilla parhaimpaansa.

Pisteet lähtivät lopulta Raumalle niukimmalla mahdollisella tavalla jaksoin 2–3 ja 2–3.

Toisella jaksolla Fera oli voittonsa jo neljännessä vuorossa 2–2-tilanteessa ratkaissut, mutta pystyi vielä venymään tasoittavallaan kotijoukkueen ohi.

Ratkaisun iski Meea Lehtinen, joka siirteli Kati Tanhuan kakkoselta kolmoselle ja myöhemmin vielä kotiin.

– Tämä oli tosi vaikea peli meille. Vastustajan kärki pelasi parhaan pelinsä mitä meitä vastaan on pelannut. Meillä taas sakkasi. Jos kärki meni kentällä, niin vaihtotilanteissa olimme pulassa.

– Isossa kuvassa pitää olla tyytyväinen. Onneksi pystyimme venymään hienosti vielä tuossa lopussa sen yhden pisteen. Se on lopulta ihan sama, voittaako ne jaksot vain 3–2 ja 3–2, Ojala tuumasi.

Keskivaiheilla kamppailu kiristyy

Sarjassa kuudentena jatkavalle Feralle täydet kolme sarjapistettä olivat erittäin tärkeät, sillä sarjataulukon keskivaiheilla Manse PP ja Seinäjoen Maila-Jussit nappasivat myös perjantaina pisteitä.

– Tänään jos koska ne kolme pistettä piti ottaa. Nyt säilytämme edelleen asetelmamme tuossa tiukassa keskipalkissa, Ojala sanoi.

Feralla on runkosarjassa jäljellä viisi ottelua, Manse PP:llä ja SMJ:llä seitsemän.