Tinja Töyrylä sivalsi Feran B-tytöt pudotuspeleihin

Edustusjoukkueen tavoin myös Feran B-tytöt kohtaavat Lapuan Virkiän pudotuspeliavauksessa.

Toisen jakson kolmannen tasoittavalla kaikki oli vielä auki. Fera oli tappiolla vieraskentällä Helsingin Roihua vastaan, ja pudotuspelit näyttivät haaveelta.

Sitten raumalaisjoukkueen Ella Kuusisto löi pelin tasoihin ja Tinja Töyrylä kumautti kolmospuolelta kunnarin ja yhden tavallisen.

Vielä siinäkään vaiheessa Feran B-tyttöjen pelinjohtaja Marko Lompin sydän ei normaalirytmiin lyönyt, vaikka hänen joukkueensa lasketteli lopulta jakson voittoon ja pudotuspeleihin 6–6, 5–2.

– Olihan tämä ihan saakelin jännää. Hallitsimme mielestämme ensimmäistä jaksoa mielin määrin, mutta vastustaja paukutteli kolmella hyvällä läpilyönnillä pelin tasoihin, Lomppi sanoi.

Fera sai avausjakson pidettyä tasoissa, mutta toinen jakso alkoi nihkeästi. Kotijoukkue johti avausvuoron jälkeen jo 2–0.

– Taas tultiin upeasti takaa ohi. Panokset kun kovenevat, niin nuppi kestää. Se on upea asia huomata, Lomppi sanoi.

Feran B-tytöt päättivät ylemmän jatkosarjan tyylikkäästi nappaamalla neljä perättäistä voittoa.

Vähempi ei olisi tosin pudotuspeleihin riittänyt, sillä peräti neljä joukkuetta ylsi 16 pisteeseen. Viidenneksi eli pudotuspelien ulkopuolelle jäi juuri maanantain vastustaja Roihu.

– Oli varsin uskomaton sarja tänä vuonna, Lomppi hämmästeli.

Fera nousi lohkonsa kolmanneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa edustusjoukkueen tavoin Lapuan Virkiän. Niinpä superpesisjoukkueeseenkin kuuluvat Töyrylä ja Jasmin Andreasen kohtaavat Virkiän Kaisa Peräahon, Anna Honkalan ja Veera Tyynelän molempien sarjojen pudotuspeleissä.