Tiukka puolustustaistelu toi SalBalle vain pisteen – "Ihan pikkuisista virheistä vastustaja rokotti"

Tasaisen ottelun päätteeksi raumalaiset matkasivat kotiin piste mukanaan.

Helsinkiläinen Hawks ja Rauman SalBa väänsivät lauantai-illan ratoksi tasaisen kamppailun salibandyn miesten divarissa. Tiukasti kuuden parhaan joukkoon sijoittumisesta taistelevat joukkueet tanssivat Helsingin Myllypurossa aina jatkoille saakka, eikä voittomaalikilpailukaan ollut kaukana.

Ratkaisijaksi nousi lopulta Hawksin Miikka Martikainen, joka viimeisteli loppulukemat 5–4 (1–2, 2–1, 1–1, 1–0), kun jatkoaikaa oli jäljellä 21 sekuntia.

– Tasainen peli, niin kuin lukemat kertovat. Ihan pikkuisista virheistä vastustaja rokotti, SalBan päävalmentaja Mikko Lehti kertoo.

Tarkkaa puolustusta

Ottelussa maalihanat avasi SalBan Niko Kaerla ensimmäisessä erässä alle kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Hawks tuli pian tasoihin, mutta erän lopulla Tuomas Arola vei SalBan jälleen johtoon.

Toisessa erässä Marius Suominen kasvatti raumalaisten johdon jo kahteen maaliin, mutta Hawks onnistui erän loppupuoliskolla hinaamaan pelin taas tasoihin.

Kolmannessa erässä molemmat onnistuivat kertaalleen. SalBan 4–4-tasoitusmaalin teki Ville-Petteri Lilja, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Jatkoajalla Martikainen sitten laukoi lisäpisteen isännille.

– Molemmat joukkueet puolustivat aika tarkasti, ja maalipaikat olivat vähissä. Onneksi pääsimme tekemään sen tasoitusmaalin, niin saimme ainakin sen pisteen mukaan, Lehti sanoo.

SalBan maalia vartioi lauantaina Juha Keskitalo, joka kirjautti 18 torjuntaa. Hawksin maalivahti Toni Wuorenjuuri torjui 17 kertaa.

Voitto olisi mukava ottaa

Lauantai-illan kierroksen jälkeen Hawks on sarjassa viidentenä ja SalBa kuudentena. Runkosarjan kuusi parasta etenee liigakarsintoihin. SalBa kohtaa sunnuntaina Raumalla sarjassa seitsemäntenä olevan Kirkkonummen Rangersin.

– Samoista sijoituksista taistellaan Rangersinkin kanssa. Nämä seitsemän parhaan joukkueen pelit ovat kyllä tasaisia ja menevät ristiinkin. Olisi mukava ottaa sunnuntaina kolme pistettä mukaan joulutauolle, Lehti sanoo.