Todellinen selkäsauna

Lukko hävisi tänään selvin lukemin ja täysin ansaitusti. Kiekkoa ei saatu kunnolla vastustajan päätyyn kuin vasta kolmannessa erässä. Ja jos saatiin, niin ainakaan laukausta ei saatu aikaan. Lukemat 0-5 kertovat kaiken oleellisen. Tappara vei ja Lukko vikisi.

- Paremmalla energialla ja voimakkaammalla fokuksella kaveri lähti peliin. Meidän valmiustaso, energisyys ja toinen toiselle pelaaminen ei ollut korkealla tasolla tänään, kertasi Risto Dufva.

Avauserä antoi jo pientä osviittaa siitä mitä tuleman piti. Lukon peli ei vain toiminut. Avauserässä suurimman huomion veivät kuitenkin tuomarit, joiden ala-arvoinen työskentely ei tainnut olla kunnolla edes mestis-tasoa. Varsinkin Ville Niemisen selkääntaklaus oli räikeä virhe, josta olisi pitänyt ehdottomasti tulla jäähy. Nähtiin erässä yksi maalikin, kun Chris Connolly onnistui erän alkupuolella iskemään kiekon Simon Nielsenin selän taakse.

Toinen erä oli yhtä surkea kuin avauseräkin. Sillä erotuksella, että tuomarit olivat keränneet itsensä, joskaan mitään hatunnoston arvoista suoritusta ei vieläkään nähty. Lukko ei saanut toisessa mitään aikaiseksi ja Tappara teki täysin ansaitusti kaksi osumaa.

- Olisi ehkä pitänyt pitää maanantaina vapaapäivä. Nyt tuntui, että Oulun reissu tuntui, eikä riittänyt halkoja, kuten vastustajalla. Reissaaminen ei ole kuitenkaan mikään selitys, sanoi Dufva.

Päätöserä oli Lukolta vahvin. Erän alkupuoliskolla sekä Keränen, että Azevedo kilautti kiekon tolppaan, mutta se kun ei tunnetusti riitä. Ja kun kiekko ei millään mene maaliin asti ja ollaan kolme maalia puserossa, on pakko alkaa ottaa riskejä. Lukko yritti ilman maalivahtia jo seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta se kostautui lopulta 0-4 osumana.

Peli ratkesi käytännössä jo tuohon osumaan, mutta Tappara kävi vielä iskemässä yhden nöyryyttävän niitin muutama minuutti ennen loppua.

- Kaikki asiat mitä kentällä tapahtuu, on seurausta meidän tilasta. Lataus ei ollut tänään kunnossa ja sen suhteen me paljastumme aina jos se ei ole kunnossa, tiivisti vielä Dufva.

Lukko kohtaa tällä viikolla vielä perjantaina Ässät ja lauantaina Jokerit. Noista matseista olisi hyvä raapia kokoon pisteitä, niin olisi huomattavasti mukavampi jäädä maaottelutauolle.

Illan hattuilija, Chris Connolly

Mies tekaisi matsissa hattutempun. Komeaa suoritusta ei heikennä yhtään se, että viimeinen maali meni tyhjiin.

Illan selkeimmät virheet, tuomarityöskentely avauserässä

Ei se, että Niemisen selästätaklaus jäi viheltämättä, vaan se, että jälkitilanteessa Tapparan aitiosta hyppäsi kuudes mies kaukaloon mukaan nahisteluun. Näistä pitäisi tulla automaattinen pelirangaistus. Tuomarien avauserän törttöilystä saisi aikaan enemmänkin tarinaa, mutta minkäs sille enää voi.

Maalintekijät:

- 0-1 Chris Connolly (Jarno Koskiranta, Antti Erkinjuntti)

- 0-2 Chris Connolly YV (Kurtis Foster)

- 0-3 Jukka Peltola (Elmeri Kaksonen, Jarkko Malinen)

- 0-4 Chris Connolly TM (Tuukka Mäntylä)

- 0-5 Alexander Barkov (Ville Nieminen, Markus Kankaanperä)