Lukko tasoitti finaalisarjan – Vili Saarijärvi juoni kolme syöttöpistettä, TPS jäi maaleitta

Lukko voitti Liigan finaalisarjan toisen ottelun kotikentällään maalein 4–0 ja tasoitti ottelusarjan TPS:aa vastaan 1–1:een.

Eetu Koivistoinen iski Lukon avausmaalin. Kuva: Juha Sinisalo

Maalittoman avauserän jälkeen Lukko pääsi toisen erän puolivälin jälkeen viemään ottelua haluamallaan tavalla. TPS kesti sinikeltaisten myllytyksen, mutta lopulta ajassa 34.35 Eetu Koivistoinen iski ylivoimamaalin Vili Saarijärven ja Pavol Skalickyn syötöistä.

Kahden minuutin päästä Saarijärvi ja Sebastian Repo alustivat tekopaikan Aleksi Saarelalle, joka pääsi nostamaan kiekon maalinedestä TPS-verkkoon. Viimeiseen maalin syöttöpisteen sai Saarijärvi, joka kasasi ottelusta tehot 0+3.

Kolmannessa erässä TPS:n takaa-ajon katkaisi lopullisesti kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire. Loppulukemat 4–0 iski Sebastian Repo tyhjään maaliin.

Ottelusarjan kolmas kamppailu pelataan maanantaina Turussa. Suomen mestariksi vaaditaan kolme voittoa.