Toisen erän tehohetki ei riittänyt tuomaan SalBalle voittoa – "Ei hirveästi tarvitse lähteä herättelemään joukkuetta"

Pallollisesti parempi M-Team puristi voiton liigakarsintojen avauksessa.

SalBa kävi salibandyn liigakarsintojen avauksessa johdossakin, mutta joutui lopulta taipumaan Divarin runkosarjan voittaneelle M-Teamille. Kamppailu Helsingin Ruskeasuolla päättyi kotijoukkueen 9–6 (2–2, 3–4, 4–0) -voittoon.

– Ensimmäinen maali, jonka otimme omiin, oli onnenkantamoinen. Kaveri hallitsi aika paljon palloa, ja sellaisesta maalista olisimme voineet hätkähtääkin, mutta me saimmekin lisää virtaa, SalBan valmentaja Joni Rokosa luonnehti.

SalBa tuli tasoihin Jani Lehtoniemen maalilla ja uudelleen Roope Osmosen osumalla, joten ensimmäistä erätaukoa vietettiin tasatilanteessa.

Toisen erän puolivälissä nähtiin melkoinen raumalainen tehohetki, kun Niko Kaerla, Jonne Aaltonen ja Tuomas Arola paukuttelivat vajaaseen kahteen minuuttiin kolme maalia ja siirsivät joukkueensa hetkessä selvään johtoasemaan.

– Edelleenkään emme olleet kauheasti pallossa, mutta siinä näytti, että SalBa lähtee karkuteille. Pitää kuitenkin kehua vastustajaa, sillä he eivät vuorostaan hätkähtäneet, Rokosa sanoi.

– Eihän se salibandyssä paljon ole, jos johtaa 5–2. Kaverin pallollinen tempo syövytti meidän ja vei mehuja. Pitää edelleen antaa kreditit vastustajalle, sillä he pystyivät parantamaan koko pelin ajan.

Jesse Nurmi pystyi vielä kertaalleen lisäämään SalBan johtoa, mutta M-Team tuli väkisin ohi ja meni menojaan.

Karsintasarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Raumalla, ja varmuudella joukkueet kohtaavat vielä keskiviikkona Helsingissä. Ottelusarjan viemiseen vaaditaan kolme voittoa.

– Ei hirveästi tarvitse lähteä herättelemään joukkuetta. Lähdetään siitä, että me pelaamme kotona tosi hyvin, koska tuota joukkuetta vastaan pitää pelata hyvin, Rokosa linjasi.