Toisesta finaalista tuli kahden jatkoajan maratonottelu – voiton sinetöinyt Krista Järvelin ja hurjan päivätyön tehnyt Inka Laivonen sankarit Luvialla

Mestaruus ratkeaa pääsiäisenä ratkaisevassa kolmannessa finaalissa.

Ringeten Ykkössarjan toisesta finaalista Luvialla muodostui melkoinen maratonottelu. Kotijoukkue Luvian Kiekko -82:n juhlat pisti lopulta toisessa jatkoerässä pystyyn Krista Järvelin, joka sinetöi maalillaan loppunumerot 6–5 (4–1, 1–2, 0–1, 0–1, 1–0).

Mestaruus oli katkolla NSR:lle, joka oli lauantaina Klaukkalassa voittanut ensimmäisen finaalin.

Kotijoukkue aloittivat räväkästi ja meni heti neljän maalin johtoon Henna Remsun, Jemina Nurmisen, Krista Järvelinin ja Katariina Niemen maaleilla. Toisessa erässä LuKille osui Roosa Rantaniitty.

Maaleista huolimatta yksi Luvian takuupelaajista oli maalivahti Inka Laivonen, joka sai tehdä tolppien välissä kunnon päivätyön.

– Peli alkoi osaltamme vahvasti ja saimme hyviä onnistumisia heti erän alkuun. Vastustaja pääsi peliin mukaan ja teki ottelusta tasaisen loppuun asti. Luotimme kuitenkin omaan tekemiseen ja se palkittiin tänään voitolla. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa, Laivonen totesi Ringetteliiton tiedotteessa.

Finaalisarjan ratkaiseva peli pelataan Klaukkalassa sunnuntaina 4. huhtikuuta.