Toiveena paremmat tilat perinnetilalle

Laaksosen Pekka tunnetaan muun muassa entisenä huoltajana, innokkaana NHL-fanina, moottoripyöräilijänä ja toriparlamentin Lukon puolesta vannovana sanavalmiina miehenä. Miehen varmasti näkyvin aikaansaannos on Äijänsuon Areenan hieno perinnetila, eli raumalaisten oma jääkiekkomuseo.

– Kaikkea tässä yritetään kehitellä. Nyt näyttää siltä, että ihmisiltä alkaa olla vanhat jääkiekkoon liittyvät tavarat loppua, Laaksonen kertoo.

Raumalainen vitriineihin tallennettu jääkiekkohistoria on jo laajennut perinnehuoneesta hallin muillekin käytäville.

– Huoneesta tuli kai alkujaan liian pieni. Katsotaan, josko seuraavassa laajennuksessa saataisiin perinnetilallekin paremmat tilat.

Ei luottoa Luongoon

Laaksonen saapui Uuden Rauman Pöytälätkävieraaksi pirteänä aamukymmeneltä, vaikka oli tuttuun tapaan tuijottanut telkkarista yöllä suoraa NHL-kiekkoa.

– Joka yö katson pelejä. Viime yönä seurasin kaksi ja puoli matsia. Enhän minä muutenkaan tarvitse kuin muutaman tunnin unet, Laaksonen toteaa.

– Kyllä nuo NHL-pelit ovat hieman erilaisia pelejä kuin kotoisen liigan.

Vancouver Canucks on ollut Pekka Laaksosen suosikkiseura pitkään.

– Olen käynyt Vancouverissa 18 kertaa. Nyt en kyllä tiedä, kun maalissa on Roberto Luongo ja hän ei kyllä ole hyvä.

Mestari

Lukosta Laaksosella on myös vankka mielipide.

– Olen aina sanonut, että pärjääminen vaatii huippumaalivahdin ja pari kolme huippupakkia myös. Eiköhän tästä hyvä tule, kun uudet pelaajat pääsevät systeemiin kiinni. Itse olen toriparlamentissa veikannut Lukkoa mestariksi, Laaksonen paukauttaa.

– Jos Raumalla ei olisi Lukkoa, ei täällä talvella olisi paljoakaan tekemistä ja puheenaiheita. Tähänkin epävakaaseen tilanteeseen tarvitaan ehdottomasti tällaista viihdettä, vaikka se vähän maksaakin.

Jatkoaika

Ei muuta kuin pelaamaan. Pekka Laaksonen valitsee totta kai sinikeltaiset muoviäijät joukkueekseen.

– En minä ole tällaista Stigaa koskaan ennen pelannut, Laaksonen tokaisee.

Peli onkin varsin verkkaista mutta juonikasta. Varsinainen peliaika päättyy tasan 1-1.

Edessä on siis jatkoaika äkkikuolemalla. Aloittelijan tuuria tai ei, niin toimittajan häkki heilahtaa ja Laaksonen poistuu debyyttiottelustaan 2-1 (ja) voittajana.

Ei se vauhti, vaan hienot kuviot!