Tolvanen löysi taas jyvän - "Olisi pitänyt varmasti joku illallinen tarjota"

Jokerien Eeli Tolvanen viimeisteli maalin Admiral Vladivostokin veskarin Ivan Nalimovin selän taakse. Kuva: Toni Hekkala/All Over Press

Jokerien superlupaus Eeli Tolvanen löysi jälleen maalijyvän, helsinkiläiset voittivat Admiral Vladivostokin maalein niukasti maalein 3–2.

Osuma oli Tolvaselle kauden 17:s. Samaan maalimäärään 18-vuotiaana on aiemmin KHL-historiassa yhden kauden aikana pystynyt vain Jevgeni Kuznetsov, joka edustaa nykyään Washingtonia NHL:ssä.

– Johnny (John Norman) antoi takatolpille tyhjiin. Jos en olisi siitä tehnyt maalia, olisi pitänyt varmasti joku illallinen tarjota. Ei noin hyviä paikkoja usein tule, Tolvanen kiitteli Normanin panosta tiedotteessa.

Jokerit ei saanut KHL-pisteitään helpolla, sillä Venäjän toiselta laidalta Helsinkiin matkustaneita vieraita eivät näyttäneet lentotunnit painavan. Admiral Vladivostok kamppaili perjantaina todella hanakasti jokaisesta kiekosta.

Tolvasen lisäksi Jokereista maaliin osuivat Pekka Jormakka ja Niclas Jensen.

Jormakan maalin syöttänyt Olli Palola on jo neljän ottelun pisteputkessa tehoin 1+5=6. Myös Jormakka pääsi pisteille neljännessä ottelussa perättäin. Pisteputkea edelsi 10 ottelun kiikarijakso.

– Nyt on löytynyt hyvä vire tauon jälkeen. Oli henkisesti raskas se vaihe, kun ei tullut pisteitä. Maajoukkuetauolla pääsin keskittymään harjoitteluun ja yritin saada uuden startin kauteen. Se on onnistunut. Nyt on tullut maaleja, luistin kulkee hyvin, hyvä tatsi päällä, Jormakka kuvaili.

– Jormakka on täällä puhunut, että hän ottaa joukkueen reppuselkään. Antaa pojan nyt pelata, 18-vuotias Tolvanen virnisti itseään yhdeksän vuotta vanhemman joukkuetoverin suuntaan STT:n mukaan.

Jokerit pelaa viikon kolmannen ottelunsa sunnuntaina, vastassa on Veli-Matti Savinaisen edustama Jugra Hanti-Mansijsk.