Tomas Zaborskysta oli tulla Ilveksen mies

Tomas Zaborsky (vas.) keräsi Red Bull Salzburgia vastaan tililleen yhden syöttöpisteen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tomas Zaborsky (vas.) keräsi Red Bull Salzburgia vastaan tililleen yhden syöttöpisteen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi Tapparan nimekkäimmistä hankinnoista alkavalle kaudelle on slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky, 29. Kauden 2011-12 SM-liigan paras maalintekijä aloittaa kuudennen kautensa Suomessa.

Tappara on voittanut kauden viidestä valmistavasta ottelustaan jokaisen. Viimeisimpänä kaatui Red Bull Salzburg maalein 4-2 Hakametsässä.

- Meillä on kolmesta pelistä kolme voittoa ja johdamme lohkoamme, se on tässä nyt tärkein juttu meidän kannaltamme. Tämä oli hyvä ottelu, seuraavaksi vaan valmistautuminen käyntiin sunnuntaita ajatellen, Zaborsky kommentoi ottelun jälkeen.

Tappara kärsi kauden ensimmäisen tappioeränsä, kun se hävisi ottelun ensimmäisen erän vierailijoille maalein 2-1. Zaborskyn mukaan kirvesrintojen peli ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisesti hukassa.

- En sanoisi, että olimme mitenkään perässä ensimmäisessä erässä. He muuttivat pelityyliään kotipelistään tähän otteluun, ja meillä meni hetki oppia millä tavalla he tänään pelaavat, ja alkaa vain pelata omaa peliämme, Zaborsky analysoi.

- He joutuivat ottamaan ottelussa paljon jäähyjä, koska luistelimme niin hyvin. Meidän pelimme siis toimi hyvin.

Viime kaudella Ruotsissa SHL:ää pelannut Zaborsky on itse tehnyt viidessä ottelussa nyt tehopisteet 1+6. Silti mies ei ole tyytyväinen otteisiinsa.

- Omassa pelissäni on vielä parannettavaa. Tiedän, että voin antaa joukkueelle vielä enemmän. Tämä on kuitenkin minulle uusi joukkue ja uudet joukkuekaverit, joten totuteltavaa on vielä. Koko ajan pelini menee kuitenkin parempaan suuntaan.

Tapparaa pidetään alkavan liigakauden suurimpana ennakkosuosikkina. Kokoonpano on täynnä maajoukkuetason miehiä. Myös Zaborsky tiedostaa joukkueen tason.

- Minun mielestäni meillä on kasassa hyvin tasapainoinen joukkue. Puolustus on todella kova, oikeastaan jokainen heistä pystyisi pelaamaan kärkiroolissa. Hyökkäyksessä meillä on neljä ratkaisuihin kykenevää ketjua, ja maalivahtiosastokin on "Domin" (Hrachovina) ja "Chrisun" (Heljanko) osalta kunnossa. Toivottavasti kaikki pysyvät vain terveinä, niin uskon tästä tulevan meille menestyksekäs kausi.

Tampereesta meinasi tulla Zaborskylle tuttu paikka jo kauan ennen Tappara-sopimusta. Syksyllä 2009 suuntana oli lähellä olla Hakametsän pukukoppikäytävän toinen pääty.

- Kyllä, pitää paikkansa. Minulla oli silloin kolme vaihtoehtoa Suomessa. Olin jo todella lähellä tulla Ilvekseen, mutta viime hetkellä agenttini sai vakuutettua minut, että Ässät olisi paras vaihtoehto, joten menin Poriin. Kolmessa vuodessa siellä minusta tuli SM-liigan paras maalintekijä, joten uskoisin sen olleen oikea valinta urani kannalta.

Mitä mieltä slovakkihyökkääjä sitten on Tampereesta?

- Tampere vaikuttaa hienolta kaupungilta. En ole ehtinyt vielä tutustua siihen syvemmin, mutta se näyttää kauniilta. Tampereella ollessani olen viettänyt aikaani pääasiassa vain hallilla, ja sen lisäksi olimme viikon Euroopassa. Uskoisin että tämä tuntuu pian kodilta. Sää vain saisi olla vähän parempi, Zaborsky naurahtaa.

Lisää aiheesta

Tappara jatkoi voittoputkeaan CHL:ssä - Salzburg kaatui 4-2