Torjunnat 7–39, maalit 5–4: HIFK:n akatemiakin liian kova pähkinä Lukon naisille

Sinikeltaiset kärsivät jo toisen tappionsa karsintasarjassa.

Vaikealta näyttää Lukon naisten taival jääkiekkoliigan putoamiskarsinnoissakin. Lauantaina joukkue paukutteli kyllä laukauksia kohti HIFK:n akatemian maalia, mutta ne eivät tuottaneet tulosta.

Alkukauden Mestistä pelanneet helsinkiläiset olivat kotikaukalossaan parempia maalein 5–4 (2–0, 2–3, 1–1), joten Lukko on nyt hävinnyt kaksi kolmesta karsintasarjan pelistä.

HIFK:n sankari oli 39 laukausta torjunut maalivahti Miia Vainio. Lukon veskarille Saara Rintamaalle kirjattiin koko pelissä vain seitsemän torjuntaa.

– Ne blokkasivat varmaan saman verran laukauksia kuin maalivahti torjui. Tuskaa on nyt tuo maalin tekeminen, Lukon valmentaja Sami Piilikangas harmitteli.

HIFK karkasi ensimmäisessä erässä nopeasti kahden maalin johtoon. Lukko sai oman hetkensä toisessa erässä, kun Maija Koski upotti kaksi maalia ja Amanda Julkunen yhden.

Johtoasemasta Lukko ei kuitenkaan ehtinyt nauttia kokonaista minuuttiakaan.

– Toiseen erään saatiin hyvä vaihe päälle ja vietiin peliä täysin. Vastustaja pääsi kuitenkin liian nopeasti sitten tekemään maalin, ja siihen se hyvä meno suli, Piilikangas kertasi.

Kolmannessa erässä Lukolta maalintekoon pystyi vielä Aliisa Toivonen.

– Haasteita on nyt, että saataisiin tulosta. Eihän tuo vastustaja mitenkään ihmeellinen ollut, mutta tuon verran parempi kuitenkin. Tuloshan se on, mikä ratkaisee, Piilikangas summasi.