Selänne tuomitsi olympiavälierän törkytaklauksen – Kanada kuilun reunalla superyllättäjä Saksaa vastaan

Saksan David Wolf jäi Kanadan Gilbert Brulen silmittömän taklauksen uhriksi. Kuva: Srdjan Suki/EPA-EFE/All Over Press

Saksa virittelee olympiakiekon jälkimmäisessä välieräkamppailussa melkoista pommia.

Se johtaa kahden erän jälkeen Kanadaa vastaan kolmella maalilla 4–1. 

Saksa siirtyi avauserässä johtoon Brooks Macekin maalilla.  Toisessa erässä Matthias Plachta ja Frank Mauer veivät Saksan jo kolmen maalin johtoon.

Kanadan Gilbert Brule kavensi 3–1:een, mutta maalintekijä mustensi oman iltansa – ja koko olympialaisen kiekkoväen ilmeet – taklaamalla pari vaihtoa myöhemmin David Wolfia päähän.

Törkytaklaus sai myös TV5:n studion kiukkuiseksi. Sekä Teemu Selänne että Tuomas Grönman tuomitsivat Brulen teon täysin.

– Tuollaista ei todellakaan haluaisi nähdä. Onneksi ei sattunut tuon pahempaa. Tuo oli todella ällöttävä taklaus, Teemu Selänne tuomitsi TV5:n studiossa.

Selänne muistuttui, ettei tahallinen vahingoittaminen vaadi pelaajalta kummoisiakaan kykyjä.

– Me pystymme kuka tahansa satuttamaan joka vaihdossa. Ei tässä siitä ole kyse, vaan siitä, että kunnioittaa toista.

Se oli kuin kanadalaista kiekko-curlingia kyseenalaisimmillaan: silmitön teilaustaklaus suoraan päähän. Tarkoituksena tuntui vain olevan pudottaa vastustaja tajunnan rajamaille mahdollisimman lähellä keskipistettä.

Hämmentävää kyllä, Wolf ilmestyi kolmannen erän alussa kentälle, vaikka hänet oli puoli tuntia aiemmin talutettu tajunnan rajamailla hoiperrelleena kaukalosta pukukopin puolelle toisessa erässä.

Filmaamisesta ja jäähyn kalastelusta ei kenenkään varmasti tule mieleen saksalaispelaajaa syyttää, mutta pikainen paluu kovan tärskyn jälkeen herättää hämmennystä aivotärähdysprotokollan noudattamisesta. 

Suomalaiset jääkiekon parissa toimivat lääkärit ovat toden teolla perehtyneet lajissa syntyviin aivotärähdyksiin ja olleet kehittämässä niihin myös hoitosuosituksia.

Lisää aiheesta

Avojään taklaukset ovat usein laitaan taklaamista vaarallisempia – aivotärähdyksiin hoitosuositukset