TPS:n tila yhdessä videoklipissä?

TPS-kannattajaksi tunnustautuva Toni Leinonen jakoi Twitterissä videon, jonka hän kirjoitti kuvastavan osuvasti suosikkiseuransa tilaa.

Videopätkällä näkyy tilanne TPS:n 0-4 häviämän JYP-ottelun avauserästä. Hyökkääjä Mikko Rantanen pääsee läpiajoon, mutta kadottaa kiekon juuri ratkaisevalla hetkellä. Rantanen saa kuitenkin käännettyä kiekon vielä puolustaja Simon Gysbersille, jonka mailan JYP-puolustus murjoo ratkaisevalla hetkellä kahtia.

Miika Elomo ei ole saanut TPS:n kurssia käännettyä. Seurajohto ei pysty lupaamaan, että hän saa valmentaa kautta loppuun.​
Miika Elomo ei ole saanut TPS:n kurssia käännettyä. Seurajohto ei pysty lupaamaan, että hän saa valmentaa kautta loppuun.​

TPS uudisti täksi kaudeksi hallitustaan. Vuodenvaihteessa seura vaihtoi toimitusjohtajaa, kun Mika Eskola tuli futispuolelle siirtyneen Niklas Österlundin tilalle.

TPS on ollut kolme kertaa neljänä viime kautena Liigan toiseksi viimeinen. Täksi kaudeksi urheilullista kilpeä yritettiin kiillottaa nimekkäillä pelaajahankinnoilla, kuten Lukosta tulleilla Petteri Nummelinilla ja Lauri Tukosella. Kuvaavasti molemmat ovat olleen suuren osan kaudesta loukkaantuneina.

TPS antoi marraskuussa päävalmentaja Kai Suikkaselle potkut. Joukkue oli tuolloin sarjataulukon yhdeksännellä sijalla. A-nuorista päävetovastuuseen tulleen Miika Elomon johdolla Palloseura on vajonnut hetkellisen piristymisen jälkeen liigan jumboksi. JYP-tappio oli kymmenes putkeen.

Suikkasen potkujen yhteydessä A-nuorten valmentajaksi nimitetty Mikko Haapakoski kertoi tiistaina TPS:n aamujäillä vierailleelle Ylelle, että otti tehtävän vastaan vastahakoisesti. Haapakoski kertoi lähtevänsä seurasta kauden jälkeen.

– Kyllä mun TPS-jakso nyt päättyy tähän kauteen. Aika suurin odotuksin tulin, mutta ei ollut ihan sama seura mistä aikonaan lähdin, Haapakoski totesi.

Silmävammasta kärsinyt Petteri Nummelin on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain kuusi liigaottelua. Loukkaantumisten takia TPS on joutunut pelaamaan todella nuorella kokoonpanolla.​
Silmävammasta kärsinyt Petteri Nummelin on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain kuusi liigaottelua. Loukkaantumisten takia TPS on joutunut pelaamaan todella nuorella kokoonpanolla.​

Viime viikonloppuna Elomo laukoi Tappara-ottelun lehdistötilaisuudessa kyseenalaisia kommentteja, kun hän haukkui 1-8-tappion jälkeen kausikorttinsa jäälle heittäneet kannattajat mikkihiirimäisiksi. Ylelle Elomo sanoi, että media oli vääristellyt hänen sanojaan. Hän kuitenkin myönsi käyttäneensä mikkihiiri-vertausta, kun tunteet kävivät kierroksilla.

– Ehkä sen sanan jättäisin pois, vaikka lapsethan tykkää siitä elukasta, Elomo sanoi.

TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola ei pystynyt vahvistamaan Ylelle, että Elomo valmentaa TPS:aa kauden loppuun. Eskolan toivoi, että TPS:n ensi kauden valmentajakuviot ovat selvillä maajoukkuetauon jälkeen. Ari Vuoren urheilutoimenjohtajana korvannut Antero Niittymäki on jututtanut useita ehdokkaita, joiden joukossa Turun Sanomat kertoi olevan muun muassa Ari-Pekka Selinin ja Jukka Rautakorven.

Myös pelaajapuolella TPS:ssä tulee käymään myllerrys. Sentteri Tero Koskiranta lähti jo torstaina Ruotsiin ja ainakin Ryan Laschiä on viety huhuissa vahvasti Kloteniin. Eskolan mukaan kaikki pelaajat, joiden sydän ei syki joukkueelle, saavat lähteä.

– Pyritään löytämään runko joka pysyy vuosia mahdollisimman samana. Viikko pari vielä niin alkaa ratkeamaan ensi kautta koskevat asiat, Eskola sanoi Ylelle.

Muun muassa Haapakosken, Elomon ja Eskolan haastattelut löytyvät Ylen Facebook-sivuilta.