TPS hankki Lauri Tukosen ja ruotsalaismaalivahdin - "Sydän jätetään kaukaloon"

Lauri Tukonen pukee taas TPS:n pelipaidan. Kuva: Juha Sinisalo

Lauri Tukonen palaa jääkiekkokaukaloihin Turun Palloseuran paidassa. Tukonen, 33, liittyy TPS:n joukkueeseen maanantaina viiden ottelun testisopimuksella.

– Lauri on huippuammattilainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Halusimme katsoa tämän vaihtoehdon, jossa kummallakin osapuolella on vain voitettavaa, kertoo TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio tiedotteessa.

Viime kaudella Tukonen edusti Porin Ässiä, SHL:n Växjö Lakersia sekä sveitsiläistä Klotenia. Tämän kauden osalta Tukonen on ollut ilman seuraa.

TPS:ää Tukonen on edustanut kausilla 2014-16, mutta ura turkulaisseurassa päättyi pahaan loukkaantumiseen. Kaudet 2016-18 Tukonen pelasi Lukossa, mutta kärsi lukuisista loukkaantumisista.

– Tässä on tehty antaumuksella töitä sen eteen, että voin palata kaukaloon. Tämän projektin aikana on hyödynnetty kaikkea mahdollista tietoa sekä osaamista. Minulla on vakaa usko siihen, että pystyn tuomaan omia vahvuuksiani TPS:n käyttöön, kertoo Tukonen.

– On sanomattakin selvää, että tuntuu hienolta palata TPS-paitaan. Vallitseva tilanne on pelaajan näkökulmasta katsottuna herkullinen, sillä joukkueen tekeminen on ollut nousujohteista ja taistelu pudotuspeleihin pääsystä tiivistyy.

Tukonen on pelannut liigaurallaan 375 runkosarjaottelua tehoin 102+111=213.

– Sydän jätetään kaukaloon, Tukonen lupaa.

TPS tiedotti sunnuntaina myös maalivahdinvaihdoksesta. Ykkösvahti Rasmus Tirrosen kausi päättyy leikkaukseen, ja hänen tilalleen TPS on pestannut ruotsalaisen Erik Källgrenin, 23. 191-senttinen ja 90-kiloinen Källgren liittyy TPS:n joukkueen mukaan maanantaina.

TPS:n ja Källgrenin välinen lainasopimus kattaa aluksi tammikuun loppuun asti, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan loppukauden mittaisen sopimuksen osalta uudestaan.

Källgren aloitti kuluvan kauden AHL:n Tuscon Roadrunnersin riveissä, jossa hän pelasi kaksi ottelua 96,7 torjuntaprosentilla. Maalivahdin tilastoihin on kertynyt myös kaksi SHL-ottelua Växjö Lakersin paidassa kuluvalla kaudella.

– Källgren oli Ruotsin Allsvenskanin parhaita maalivahteja viime kaudella. Hänessä on valtava potentiaali kehittyä urallaan ja koimme hänet sopivaksi vaihtoehdoksi, joukkueen maalivahtitilanteen muuttuessa Tirrosen poissaolon myötä, Tomi Kallio kertoo.