TPS nappasi ison ryöstön Äijänsuolta – Kahden maalin Lauri Pajuniemi pakotti Lukon takamatkalle

Lukon ja TPS:n finaalisarja jatkuu heti lauantaina Äijänsuolla.

Henrik Larsson iski avausfinaalin ensimmäisen osuman. Kuva: Juha Sinisalo

TPS nappasi perjantaina Äijänsuolta Liigan loppuotteluiden ensimmäisen kiinnityksen.

Turkulaiset siirtyivät ottelun toisessa erässä jo 2–0-johtoon, mutta Lukon Robin Press pystyi kaventamaan taidokkaalla harhautuksella pelin.

Kolmannessa erässä kotijoukkue haki tiukasti tasoitusosumaa, mutta TPS rankaisi. Lauri Pajuniemen hurja rannelaukaus upposi Lassi Lehtisen hartiasuojan vierestä maalin kattoon.

Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, ja ottelun loppuluvut kirjattiin lukuihin 1–4 (0–1, 1–1, 0–2).

Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ottelusarja jatkuu heti lauantaina Äijänsuolla toisella osaottelulla kello 17.

Ottelun avauserä lähti kotijoukkue Lukon vauhdikkaalla hallinnalla. Joukkue sai painettua peliä säännöllisesti turkulaisten maalille.

Erän puolivälissä asetelmat kääntyivät, kun Lukon slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

TPS ei ensin saanut ylivoimaansa pyörimään, mutta sai kuitenkin Josh Kestnerin ja Ruslan Ishakovin alustusten kautta vetopaikan ruotsalaispuolustaja Henrik Larssonille. Hän lämäsi finaalien avausosuman pahasti maskiin jääneen Lassi Lehtisen selän taakse.

Toisessa erässä TPS jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan.

Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen ehtivät jo kolautella maalin tolppia, kunnes kiekko löytyi toisen kerran Lehtisen selän takaa. 0–2 -osuman iski Topias Haapanen, joka tuikkasi Pärssisen lähettämän alustuksen maalilta sisään.

Lukko pääsi peliin mukaan, kun vierasjoukkueen 18-vuotias puolustaja Eemil Viro sai suihkukomennuksen polvitaklauksesta.

Lukko teki viiden minuutin ylivoiman aikana yhden täysosuman. Runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Robin Press otti ratkaisut omiin käsiinsä. Hän veti TPS-hyökkääjä Juhani Jasun täysin vipuun, murtautui alivoimaneliön keskelle ja nakutti kiekon ohi TPS-vahti Karri Rämön.

Päätöserä oli ottelussa 2+1-tehopisteet keränneen Lauri Pajuniemen näytöstä.

Hän iski hurjalla rannelaukauksella pelin 1–3:een ja viimeisteli rystyltä vielä 1–4-osuman.