TPS julkisti uuden joukkueensa - Korpikoskelle peräti kuusivuotinen sopimus, Virta lähtee

Lauri Korpikoski saattaa edustaa TPS:ää pitkään. Kuva: Marko Leppänen

TPS piti maanantaina kaudenavaustilaisuutensa ja julkisti tulevan kauden joukkueensa turkulaisessa yökerhossa.

Turkulaisjoukkueen uudet hankinnat olivat pitkälti julkisia salaisuuksia jo etukäteen, joten suuria yllätyksiä tilaisuus ei tarjonnut.

Säväyttävin detalji oli Lauri Korpikosken paluu kasvattajaseuraansa. Korpikosken liittyminen TPS:ään ei sinänsä ollut yllätys, mutta sopimuksen kesto oli. Korpikosken pahvi on peräti kuusivuotinen, joskin siihen sisältyy optio ulkomaille siirtymisestä.

Muita uusia tepsiläisiä ovat maalivahti Henrik Haukeland (viimeksi Timrå), puolustajat Santeri Lukka (KalPa) ja Bernard Isizugo (Espoo United) sekä hyökkääjät Korpikoski (ZSC Lions), Simon Suoranta (Ässät) ja tuore alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Arttu Nevasaari (Kärpät).

Jo kesken viime kauden Jukureista TPS:ään siirtynyt Zach Budish on kirjoittanut nimensä uuteen jatkopahviin. Viime kauden TPS:n A-nuorissa pelannut puolustaja Eetu Pylkkänen sai liigasopimuksen, ja vuosi sitten TPS:n junioreista Kunlun Red Starin junioreihin siirtynyt hyökkääjä Mark Viitanen tavoittelee peliaikaa Seurasta testijaksolla.

Juniorisopimukset TPS on solminut puolustajien Nuutti Viitasalon, Julius Reinin, Aapo Holtinkoskin ja Joel Lammin sekä hyökkääjien Olli Valtolan, Nicklas Nousiaisen ja Tino Sirénin kanssa.

TPS:n sopimuspelaajien listasta puuttui viime kauden avainmiehiin kuulunut hyökkääjä Patrik Virta. Urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoi Turun Sanomille, että Virta on käyttänyt sopimuksessaan olleen KHL-option.

Niittymäen mukaan TPS etsii vielä puolustajaa. Vahvat huhut tuovat Turkuun viime kaudella Ilvestä edustanutta Joe Piskulaa, mutta ainakaan vielä TPS ei hänen siirtoaan vahvistanut.

Kolme viime kautta TPS:ää edustaneiden veteraanien Henrik Tallinderin, Tomi Kallion ja Eric Perrinin tilanne on edelleen auki. Niittymäen mukaan koko kolmikon kanssa on käyty keskusteluja.

TPS:N SOPIMUSTILANNE

Maalivahdit

30 Henrik Haukeland
32 Rasmus Tirronen

Puolustajat

5 Santeri Lukka
6 Eetu Pylkkänen
20 Jani Forsström
36 Elmeri Eronen
45 Olli Kaskinen
49 Ilkka Heikkinen
61 Lucas Ekeståhl-Jonsson
76 Bernard Isiguzo

Hyökkääjät

18 Zach Budish
24 Kaapo Kakko
25 Teemu Väyrynen
26 Lauri Korpikoski
29 Jonne Virtanen
41 Oskari Siiki
43 Otto Nieminen
44 Elias Karvonen
48 Lauri Pajuniemi
50 Simon Suoranta
51 Markus Nurmi
52 Petrus Palmu
53 Arttu Nevasaari
56 Hannu Kuru
81 Ilari Filppula
89 Oula Palve
Mark Viitanen (try-out)

JUNIORISOPIMUKSET:

Puolustajat

Nuutti Viitasalo
Julius Reini
Aapo Holtinkoski
Joel Lammi

Hyökkääjät

Olli Valtola
Nicklas Nousiainen
Tino Sirén