TPS:lle valtava takaisku – Tallinder sivuun loppukaudeksi

Henrik Tallinderin jalkavamma vaatii leikkaushoitoa ja vähintään puolentoista kuukauden toipumisen. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS tiedottaa verkkosivuillaan, että joukkueen avainpelaajiin kuuluvan Henrik Tallinderin kausi on ohi.

Puolustaja loukkaantui SaiPaa vastaan pelatun puolivälieräsarjan viidennessä ottelussa. Jonatan Tanus taklasi Tallinderia puhtaasti TPS:n maalin takana. Tallinder väisti taklauksen osittain, mutta hänen jalkansa jäi Tanuksen ja laidan väliin.

Tallinder ei tiistaina päivällä halunnut kommentoida tilannettaan Kiekkoareenalle. Myöhemmin iltapäivällä TPS kuitenkin tiedotti, että vamma vaatii leikkaushoitoa, ja toipuminen kestää kuudesta kahdeksaan viikkoa. Tallinderilla ei siis ole asiaa kaukaloon, eteni TPS tänä keväänä kuinka pitkälle tahansa.

Menetys on TPS:lle todella tuntuva. Tallinderia pidetään yleisesti yhtenä Liigan parhaista puolustajista. Kokenut Tallinder on pelannut niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä yli 20 minuuttia per ottelu.

TPS:n puolustuksesta uhkaa puuttua toinenkin runkopelaaja keskiviikkona, kun TPS aloittaa välieräsarjansa Tapparaa vastaan. Nuori kiekollinen pakki Elmeri Eronen ei harjoitellut joukkueen mukana tiistaina.