TPS löi Lukon niukasti pitkän kaavan harjoituspelissä – "Tiukkoja viikkoja tässä mennään, kun harjoitellaan kovaa ja viikon päätteeksi vielä pelataan"

Harri Kainulainen maalasi raumalaisille alivoimalla.

Tappion tuotti Lukolle myös syksyn toinen täysimittainen harjoitusottelu, sillä TPS oli perjantaina kotijäällään parempi maalein 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0).

Ratkaisu syntyi voittolaukauskisassa, jossa ainut onnistuja oli TPS:n Aidan Dudas.

– Viikko on siitä, kun edellisen kerran pelattiin. Tässä on tiukka ja vähän hankala viikko takana, kun ollut lenssua liikkeellä ja miehiä puuttunut, Lukon valmentaja Tomi Lämsä totesi.

– Repaleinen viikko, ja silti on harjoiteltu kovaa. Se vähän näkyi alussa, sillä ei oltu oikein pelirytmissä, kuten ei oikein voi odottaakaan. Mutta ensimmäinen erä oli meiltä vaikea, ja oltiin kyllä vastaanottajina.

Kainulainen iski alivoimalla

Silti erän ainoan maalin teki Lukko. Harri Kainulainen pystyi ohittamaan TPS-veskari Filip Lindbergin alivoimalla.

Turkulaisten kuitti tuli hieman pelin puolivälin jälkeen, kun Petrus Palmu sai vuorostaan kiekon Lukon maaliin Daniel Lebedeffin selän taakse.

– Toiseen erään parannettiin ja saatiin puolustuspelissä sellaisia jaksoja kuin haluttiinkin. Kolmas erä oli sitten kaksijakoinen. Siinä oli erän puolivälissä jakso, jossa olimme purjeissa, Lämsä kommentoi.

– Mutta tiukkoja viikkoja tässä mennään, kun harjoitellaan kovaa ja viikon päätteeksi vielä pelataan.

Koska Lukolta puuttui pelaajia, kokoonpanossa nähtiin nuoria. Kainulainen sai nelosketjuun laidoilleen Daniil Trakhtin ja Venni Tolppolan.

– Molemmat olivat erinomaisia. He olivat energisiä ja uskalsivat pelata. Ja samaan joukkoon menee myös puolustuksessa Luka Tiihonen, Lämsä kehaisi.