TPS:n kärkilaituri siirtymässä Ouluun

TPS:n Jasper Lindsten tuulettanee jatkossa onnistumisiaan Oulun Kärppien paidassa. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS on menettämässä yleensä ykkösketjussa pelaavan laitahyökkääjänsä Jasper Lindstenin. Lindstenin nykyinen sopimus TPS:n kanssa päättyy tähän kauteen.

Kiekkoareenan tietojen mukaan Lindstenin ensi kauden seura on erittäin todennäköisesti Kärpät. TPS on tarjonnut salolaiselle jatkosopimusta, mutta sopimustarjous ei tyydyttänyt Lindstenin leiriä.

Salo HT:n kasvatti siirtyi TPS:ään jo juniorina ja debytoi SM-liigassa kaudella 2012–13. Vastuuta tuli kuitenkin aluksi hyvin niukasti. Kaudeksi 2015–16 Lindsten siirtyi TuToon ja teki Mestiksessä erinomaiset runkosarjatehot 11+30=41.

TPS:ään taitava hyökkääjä palasi viime kaudeksi, joka oli samalla Lindstenin läpimurtokausi. Eric Perrinin ja Tomi Kallion ketjuun kotiutunut Lindsten teki tehot 11+26=37.

Tämän kauden Lindsten aloitti hyvin, mutta viime viikot ovat olleet tahmeampia. Lindsten pudotettiin jopa kertaalleen kokoonpanon ulkopuolelle. 18.1. tammikuuta pelatussa Jukurit-ottelussa Lindsten palasi jälleen kehiin, mutta silloin kolmosketjussa. Tämän kauden 39 liigaottelussaan Lindsten on tehnyt yhteensä tehot 9+16=25.

Tällä hetkellä Lindsten on loukkaantuneena, sillä Ilmari Pitkäsen maila osui häntä pahasti kasvoihin edellämainitussa Jukurit-ottelussa. TPS odottaa Lindsteniä takaisin kokoonpanoonsa lähiaikoina.

Juhavaltteri Salminen, Miika Arponen, Jouko Vuorjoki