TPS:n liigajoukkue ja urheilutoimi sopivat palkkaleikkauksista – "Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme"

Myös TPS:n pelaajien palkat menivät leikkuriin. Kuva: Elmeri Elo

Turun Palloseuran jääkiekkoilijat ja liigajoukkueen huoltajat helpottavan seuran talousahdinkoa ja luopuvat koronakriisin keskellä osasta palkkaansa. Palkkojen leikkaus koskee myös seuran urheilutoimen henkilöstöä.

– Kun aloitimme asioista keskustelemisen, vallitsi palkkaleikkauksen ympärillä selkeä ymmärrys ja halu kantaa vastuuta myös joukkueen osalta. Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme, linjaa TPS-kapteeni Lauri Korpikoski tiedotteessa.

– Nyt, kun asioista on päästy sopimukseen, on aika keskittyä entistä tiukemmin uuteen kauteen ja uudenlaisen TPS:n rakennustyöhön.

Jo aiemmin monet muutkin liigaseurat ovat leikanneet pelaajien palkkoja. Ainakin Lukko, Ässät, SaiPa, Sport, Ilves, Tappara, JYP, KalPa, Jukurit, KooKoo ja Kärpät ovat turvautuneet samaan ratkaisuun kuin TPS.

Pelicans puolestaan päätyi lomauttamaan osan pelaajistaan.

– Tämä on hienoa heittäytymistä Turun Palloseuran hyväksi ja ilmentää mielestäni myös sitä vahvaa yhteisöllisyyttä, johon me arjessamme uskomme, TPS:n tuore urheilujohtaja Rauli Urama luonnehtii.

Lisää aiheesta

Lukon pelaajat suostuivat leikkaamaan palkkojaan: "Koimme velvollisuudeksi kantaa kortemme kekoon"

Vain tilaajille Slovakkihyökkääjä paljasti Lukon pelaajien palkkaleikkausprosentin – pudotuspelimenetys toisi osan bonuksina takaisin