TPS:n nousujohteiset yleisömäärät jatkuivat Lukkoa vastaan

Lauantaisen TPS-Lukko-ottelun yleisömäärä oli komea, 7829 katsojaa. Vaikka TPS:n kuntokäyrä osoittaa kaukalossa jälleen kohti lattiaa, Palloseuralla on Liigan toiseksi paras yleisökeskiarvo.

Petteri Nummelinin paluu houkutteli kauden avausottelussa Turkuhalliin 10 362 katsojaa, mutta sen jälkeen katsojaluvut pienenivät tuntuvasti. TPS:n toimitusjohtaja Niklas Österlund kertoi Ylelle, että lusikka otettiin kauniiseen käteen väen houkuttelemiseksi halliin.

- Päätimme kysyä katsojilta: miksi haluatte tulla halliin ja miksi ette ehdi halliin? Analysoimme tietoa ja olemme päättäneet rakentaa otteluiden ympärillä erilaisia teemoja, Österlund kertoo.

TPS:n yleisömäärät olivat kasvussa ennen joulutauolle vetäytymistä. Neljässä edellisessä kotiottelussa yleisökeskiarvo oli 5 701, ja koko syyskauden Lukko-ottelun jälkeen 5 869 katsojaa.

Isossa Turkuhallissa viisituhattakin ihmistä jättää vielä kohtalaisen kolkon tunnelman. Siksi TPS haluaisi luonnollisesti penkeille vieläkin enemmän väkeä.

- Olemme halunneet kasvattaa otteluiden viihdearvoa erilaisin teemoin. Olemme jo hyvällä tiellä, mutta uskon, että kevätkausi näyttää vielä paremmalta, Österlund lupaili.