TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson seurasi Wembleyllä, kun liigamiehillä höystetty kakkosjoukkue kaatoi Euran Pallon: "Tepsin pelissä näkyi, että "Tintti" oli katsomossa"

EuPa koki Kolmosessa kauden toisen tappion.

Turun Palloseuran liigajoukkueen päävalmentaja Jonatan Johansson oli yksi 110 katsojasta Euran Wembleyllä lauantaina, kun Euran Pallo isännöi Länsi-Suomen Kolmosessa TPS:n kakkosjoukkuetta.

TPS oli aloittanut Kolmosen ilman voittoja, joten se tuli Euraan vahvalla kokoonpanolla. TPS:n liigaringistä mukana olivat maalivahti Mujunen Miikka, Eetu Kolu, Joakim Latonen, Roope Pakkanen, Jesper Karlsson sekä sopimuksensa Ykkösen kohuseura KPV:n kanssa purkanut ja Turkuun palannut Juri Kinnunen.

Tasoero näkyi taululla, sillä TPS haki Eurasta voiton lukemin 0–3 (0–1).

– Tepsin pelissä näkyi kyllä se, että "Tintti" oli katsomossa, EuPan valmentaja Sami Lehto näki.

Kotijoukkueen pelisuunnitelma oli puolustaa tiivisti, mutta iskeä silti paikan tullen hanakasti kiinni.

– Ensimmäisellä jaksolla otettiin ehkä liikaakin vastaan ja oltiin liian kilttejä. Ehkä olisi rohkeammin kannattanut lähteä prässäämään ja riistämään palloa, Lehto mietti.

Voittomaali oli EuPan oma maali. Epäonnensoturi oli Ykkösen Musan Salamasta pitkän loukkaantumisen jälkeen lainalla ollut Janne Sallilla, jolle tuli FC Jazzin lainaveskari Tuukka Nurmen kanssa kommunikaatiokatkos pitkässä pallossa.

MuSa hävisi lauantaina samaan aikaan Ykkösen kärkikamppailussa AC Oululle 1–3, mutta EuPa sai silti Porista mukaan myös Santeri Tähkän ja Arttu Virtasen.

– Toiselle jaksolle sovimme, että ollaan aggressiivisempia ja maltetaan toisaalta pitää palloa, mutta jotenkin peli hajosi ihan täysin. Ei ollut enää päätä, eikä häntää ja ehkä hellekin väsytti, Lehto harmitteli.

Viidestä ottelusta viisi pistettä kerännyt EuPa pelaa seuraavaksi putoamistaiston asetelmien kannalta tärkeän pelin Paimion Hakan vieraana.

Kurssin olisi käännyttävä, sillä edellisessä ottelussa ÅIFK:n vieraana tullutta 1–3-tappiota Lehto kuvasi kauden heikoimmaksi esitykseksi.