TPS nappasi jämäkästi revanssin Lukosta - "Tuohon valssiin pitäisi saada koko porukka"

TPS laittoi vartissa kiekon kolmesti ohi Oskari Setäsen. Kuva: Elmeri Elo

Lukko haki marraskuun alussa TPS:ltä vierasvoiton, joten turkulaisilla oli revanssin paikka, kun joukkueet kohtasivat perjantaina Turussa.

Sen mustapaidat nappasivatkin. TPS oli parempi selkein numeroin 6-2 (3-0, 1-1, 2-1).

- Piippuun jäi, Lukon valmentaja Pekka Virta henkäisi.

TPS taputteli pelin käytännössä vartissa, kun Patrick Bjorkstrand, Kaapo Kakko ja Olli Kaskinen vuorotellen toimittivat kiekon Oskari Setäsen vartioimaan Lukko-maaliin. Saman tien Lukko vaihtoi maalilleen Lassi Lehtisen.

Toisessa erässä Eetu Koivistoinen iski Lukon avausmaalin, mutta minuuttia myöhemmin turkulaiset ottivat jälleen kolmen maalin edun Kakon maalilla.

Justin Danforth kiskaisi kolmannessa erässä Lukolle kavennuksen, kun raumalaiset pelasivat 6-3-ylivoimalla. Yltiöpäinen lisäkavennuksen hakeminen kuitenkin kostautui, kun Oula Palve pääsi nakkaamaan kiekon tyhjiin.

Päätösnumerot syntyivät Otto Niemisen mailasta.

- Jos posi edellä mennään, niin olen tyytyväinen siitä, että nuorin pää oli se rohkein pää. Se on se asia, joka lämmittää mieltä. Tuohon valssiin pitäisi vaan saada koko porukka, Virta sanoi.

Loukkaantumisista kärsinyt Simo-Pekka Riikola joutui jättämään perjantain pelin kesken jalkavamman takia. Alustavien arvioiden mukaan puolustaja sai puujalan.