TPS nousi Lukon sillasta

TPS nousi jääkiekon SM-liigan häntäpään välienselvittelyssä Lukkoa vastaan 0–2-tappiotilanteesta 4–2-voittoon. TPS otti kauden 12. ottelussa ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.


Filip Riska vei Lukon johtoon 25 sekuntia ennen avauserän loppua. Janne Keränen teki 2–0 Lukolle, kunnes TPS onnistui ylivoimalla 35 sekuntia ennen toisen erän loppua. Ville Vahalahti kavensi kauden ensimmäisellä maalillaan.

Kolmannessa erässä TPS löysi uusia tehomiehiä, kun Rasmus Kulmala teki 2–2 ja Miikka Tuomainen iski 3–2-voittomaalin. Brian Willsie varmisti tekemällä lopulta tyhjiin 4–2 Lukon Justin  Azevedon  saaman pelirangaistuksen aikana.

– Alku oli taas hankalaa, kun ei mistään saatu kiekkoa verkkoon. Sitten tämä  tämä  joukkue kuitenkin näytti, että tahtoa ja uskoa löytyy. Nyt pitäisi löytää sama henki myöskin lauantaiseen kamppailuun, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta mietti. TPS:n voiton tärkeä takuumies oli myös 44 torjuntaaa tehnyt  maalivahti Atte Engren.

Lukon ykköskäskijä Risto Dufva lupasi TPS:lle kovia aikoja Raumalla.

– Pelillisesti veimme täälläkin kaksi erää, mutta jonkinlainen viimeinen puristus jäi puuttumaan. Se haetaan kotiotteluun, Dufva uhosi.

Flash toistinta ei löytynyt.