TPS vahvisti Skalickyn sopimuksen, hopeavahti lähtee yllättäen takaisin KHL:ään

Pavol Skalicky vaihtaa seuraa länsirannikolla. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Kaksi viime jääkiekkokautta Rauman Lukossa pelannut slovakialaishyökkääjä Pavol Skalicky siirtyy Turun Palloseuraan. TPS vahvisti perjantaina uutisen, jonka Ilta-Sanomat kertoi jo maaliskuun lopulla.

Skalicky, 26, tuli Lukkoon aikanaan Tshekin pääsarjasta Mladá Boleslavista. Aika Raumalla oli tehokas: hän iski runkosarjassa 107 ottelussa 33+41=71 pistettä ja 15 pudotuspelissä 7+4=11. Skalicky juhli keväällä 2021 Lukossa mestaruutta, kun finaaleissa kaatui juuri TPS.

– Skalicky on iso palanen meidän tulevan kauden hyökkäyskalustoa ja olemme mielissämme hänen saapumisestaan Turkuun. Hän tuo meille paljon eri ominaisuuksia, joista ratkaisukyky, fyysisyys, tehokkuus ja erikoistilannepelaaminen nousevat esiin, TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio sanoi tiedotteessa.

– Turkuun siirtyminen tuntui oikealta ratkaisulta ja odotan jo tulevan kauden alkua uuden joukkueen kanssa, Skalicky sanoi tiedotteessa.

Skalicky on pelannut Slovakian maajoukkueessa neljät MM-kisat, mutta tämän vuoden olympialaisissa tai Suomen kisoissa hän ei ollut mukana. Kolminkertainen Slovakian kiekkomestari on voittanut kansainvälisellä tasolla yhden mitalin: alle 20-vuotiaiden MM-pronssin.

Turussa Skalicky saa joukkuekaverikseen maanmiehensä Juraj Slafkovskýn. 18-vuotias sensaatio teki Slovakian olympiapronssijoukkueessa seitsemässä ottelussa seitsemän maalia (7+0) ja jatkoi kovaa tahtia myös MM-kisoissa: 8 ottelua 3+6=9 pistettä.

TPS:ssä Lukosta tuttuja pelaajia ovat jo entuudestaan Arttu Ilomäki, Jonne Tammela ja Juhani Jasu.

Uusista hankinnoista Pohjois-Amerikasta saapunut puolustaja Antti Tuomisto puhutti ainakin Porissa, sillä moni odotti Ässien kasvattia yliopistosta takaisin kotiin. 

Perjantaina TPS koki myös yhden kovan menetyksen, kun kahtena viime kautena joukkueelle hopeaa torjunut Andrei Karejev palaa KHL:ään. Salavat Julajev Ufa kertoi verkkosivuillaan solmineensa venäläismaalivahdin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Karejev pelasi tänä keväänä 18 pudotuspeliottelua torjuntaprosentilla 92,6.

Ufa tunnettiin pitkään KHL:n "suomalaisjoukkueena", mutta maalivahti Juha Metsola sekä tähtihyökkääjät Sakari Manninen, Teemu Hartikainen ja Markus Granlund jättivät seuran alkuvuonna Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Joukkueen päävalmentajana toiminut Tomi Lämsä ei myöskään jatka seurassa.