TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen: "Suurin tekijä oli ylivoima"

Ilari Filppula saalisti välierissä ja puolivälierissä tehot 1+9. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS:n Kalle Kaskinen tuli ottelun jälkeiseen haastatteluun pystypäin.

- Meidän ei tarvitse hävetä esitystämme ja kenttäpeliä. Tiedettiin, kuinka kova Tappara on. Lyötiin kaikki likoon mitä oli, niin pelillisesti kuin luonteen ja sydämenkin puolesta. Toki tämä oli runkosarjan kakkoselle suuri pettymys, tiivisti Kaskinen.

Kaskinen ei selitellyt turhia ratkaisevan pelin jälkeen.

- Ei tässä voi selitellä sen enempää. Tuloksen näkökulmasta suurin tekijä oli ylivoima. Me tehtiin yksi, kaveri kuusi. Suhteellisen tasaista se kuitenkin muuten oli. Tulos jäi vajaaksi. Tappara sai jonkun pompunkin sisään, mutta se ei kokonaisuutena ratkaissut mitään.

Tappara voitti ottelusarjan kaikki neljä ottelua. Kolme peliä päättyi maalin erolla. Toisen pelin Tappara vei selvästi 3-0.

- Ensimmäinen peli ihan fifty-fifty, johdettiin vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua. Samoin kolmas peli oli meiltä tosi hyvä. Toinen peli taas oli meiltä selvästi heikompi. Mutta ei tässä ollut kuin yksi varsinaisesti huonompi peli.

Ilari Filppula oli tappiopelin jälkeen ihailtavan seesteinen. Tappio painoi, mutta herrasmies on aina herrasmies. 

- Tästä pelistä oltaisiin ansaittu voitto. Kolme erää oltiin parempia. Jatkoaika oli Tapparan, pakko myöntää. Pelasi fiksummin ja sai pitkiä hyökkäyksiä, Filppula arvioi.

Ottelu oli todellista hurlumheitä. 11 maalia on pudotuspeliksi paljon. TPS sai kolmannen erän lopussa kiinni Tapparan kahden maalin johdon.

- Lopussa tultiin tasoihin. Siitä joukkueelle isot propsit. Mutta ei vaan riittänyt.

Kaskisen tavoin Filppula pitien omiensa esitystä kuitenkin tyydyttävänä. 

- Kokonaisuutena pelattiin viisi viittä vastaan ihan hyvin Tapparaa vastaan. Oman mielikuvan mukaan oltiin pelissä hyvin mukana ja on ollut mukava pelata. Saatiin pyörityksiä ja luotiin paikkoja. Toki eihän Tapparaa vastaan koskaan ihan hirveästi paikkoja saa, ne pelaa keskustan niin hyvin. Yhtä lukuun ottamatta oli maalin pelejä. Ne oli vaan kokonaisuutena sen verran parempia.

Eniten Filppulaa jäivät harmittamaan Turun pelit.

- Molemmat kotipelit olisi ollut meidän, mutta juuri nyt harmittaa eniten tämä peli, saatiin vielä jatkoajalla mahdollisuus yrittää hienon nousun jälkeen, Filppula paketoi välieräsarjan.