Tuen Juusela: Jääaikaa tarvitaan

Vermuntilan Tempon Rauman kaupungille ja Raumalaiskiekkoilun Tuelle lähettämä tukipyyntö on tuottamassa tulosta. Kaupungin ja Tuen edustajat tapasivat toisensa epävirallisesti Pitsiturnauksessa ja nyt molemmat miettivät omalla tahollaan, mihin toimenpiteisiin Vermuntilan jäähallin toiminnan jatkumisen turvaamiseksi pitäisi ryhtyä.

Tempon puheenjohtaja Mika Laitosen mukaan seura tarvitsisi vuositasolla 50 000-70 000 euroa, jotta halli toimisi vastakin entisellä tasolla. Taloudellisiin ongelmiin ajauduttiin, kun Lukon joukkueet lopettivat Vermuntilan hallin käytön käytännössä kokonaan Lähdepellon Tuki-Aeenan valmistumisen jälkeen.

– Näen tärkeänä, että toiminta Vermuntilassa jatkuu, se on ehdottomasti meidän intresseissämme. Vermuntilan jatkaminen olisi hyväksi koko raumalaiselle jääurheilulle, jääaikaa tarvitaan aina, Raumalaiskiekkoilun Tuen puheenjohtaja Tapio Juusela tiivistää.

– Ihan ensimmäiseksi on selvitettävä, mikä Vermuntilan Tempon tilanne on eli meidän on saatava tarkat tiedot seuran taloudesta. Jos toimiin sitten ryhdytään, on tärkeää saada myös kaupunki mukaan, jatkaa Juusela.

Tapio Juusela korostaa, että mielipiteet Vermuntilan jäähallista ovat hänen omiaan. Raumalaiskiekkoilun Tuen hallitus kokoontuu seuraavan kerran elokuun lopulla ja vasta sen on mahdollista lähteä mihinkään konkreettisempaan.

Hallin ja seuran budjetti yhdessä

Rauman apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto on Juuselan kanssa samoilla linjoilla siitä, että ihan ensimmäiseksi on saatava selvitys Vermuntilan jäähallin omistavan urheiluseura Tempon taloudellisesta tilanteesta. Yksi ongelma hänen mukaansa on siinä, että jäähallilla ei ole erillistä budjettia, vaan se on seuran budjetin sisällä.

– Jäähalli näyttäisi olevan pakkasella vain 25 000 euron verran, hän sanoo.

– Tarkoitus on istua yhteen Tempon johtoporukan kanssa jo ensi viikolla. Yhdessä Tempon ja myös Raumalaiskiekkoilun Tuen kanssa selvitetään, mitä voisimme tehdä, Suvanto tiivistää.

Tenniskeskuksen


malli käyttöön?

Tempon ajatus siitä, että kaupunki lähtisi tukemaan Vermuntilan jäähallia suoralla lahjoituksella ei Suvantoa lämmitä. Hänen mallissaan kaupungin pitäisi saada myös konkreettista vastiketta sijoittamilleen euroille.

– Yksi mahdollisuus voisi olla se, että kaupunki ostaisi hallista tietyn määrän jäävuoroja, jotka sitten myytäisiin eteenpäin liikuntatoimiston kautta merkittävästi ostohintaa halvemmalla. Tässä mallissa ehkä kolmasosa rahoista tuloutuisi takaisin kaupungille. Vastaavalla tavalla toimitaan jo nyt Tenniskeskuksen kanssa, selvittää Suvanto.

Apulaiskaupunginjohtaja korostaa, että Vermuntilan jäähallin tapauksessa ei puhuta suurista rahoista – esimerkiksi Äijänsuon harjoitusjäähallin pukukoppien remontti tulee huomattavasti kalliimmaksi – vaan kysymys on pitkälti periaatteellinen.

– Lähtökohtaisesti seuran pitäisi hoitaa talousasiansa itse kuntoon, mutta toisaalta myös yhteiskunnalla on velvollisuutensa. Sitä ei voi unohtaa, että Rauman maalaiskunta oli aikanaan tukemassa tekojään rakentamista Vermuntilaan ja kun hallia sitten rakennettiin, tuli tuki kaupungilta.

Halli


teollisuuskäyttöön

Tempon taholta on annettu ymmärtää, että pahimmassa tapauksessa jäähallin toiminta loppuu kokonaan. Seura on jo saanut tarjouksia hallin vuokraamisesta ja myös ostamisesta.

– Jos kaupat tehdään, niin siinä tapauksessa se menisi ilman muuta teollisuuskäyttöön, puheenjohtaja Mika Laitonen sanoo.