Tuhannet hevosvoimat jylisevät, kun Rauma Street Race täyttää lauantaina pyöreitä: "Nyt rikotaan juhlavuoden kunniaksi ennätyksiä, niin kovaa kalustoa on tulossa"

Petri Karttunen voitti Green Valiant SB:llään viime vuoden Rauma Street Racessa myös burn out- kisan. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Raumalla vietetään lauantaina todellista moottoriurheilupäivää. Susivuoressa ajetaan kiihdytysajokilpailu Rauma Street Race ja Syvänraumanlahdella pöristellään ratamoottoriveneilyn SM-sarjan osakilpailu.  West Coast Racing Cruising Association viettää triplajuhlavuotta, sillä kerhon lisäksi tapahtumat Rauma Street Race ja Rauma Rock’n’ Roll Cruising järjestetään tänä vuonna 10 kertaa. "Nyt rikotaan juhlavuoden kunniaksi ennätyksiä, niin kovaa kalustoa on tulossa", hehkuttaa WRCA:n puheenjohtaja Vesa Haanpää.

Menopeleistä ja kuskeista Haanpää mainitsee erikseen Mikko Wihisen ja puolitoista tonnia painavan Cherlvolet Pickupin.

– ”Pikkis” tulee Etelä-Suomesta. Kiva, kun sielläkin ovat kiinnostuneet pohjoisen piiperryksistä, Haanpää tokaisee.

Autokaaviossa viivalle asettuu myös ainakin viime vuoden mestari Petri Karttunen. Hän on porilainen, mutta kuulemma ihan mukava sellainen.

Raumalaisista Aki Tarkialla ja hänen Chevy Monte Carlo Black Dogillaan saattaa olla jotain murahdettavaa voittotaisteluun. 
Moottoripyörissä Haanpää kehottaa tarkkailemaan Loimaalta tulevaa Tero Toivosta, joka haastaa viime vuoden voittajan Juha Tuomarin.

– Ja Joni Peippo on ollut alusta saakka mukana japanialaisensa kanssa. Alkujaanhan kisa järjestettiin Karjalankadulla, mutta siinä kävi niin, että kaupunki levitti pyörätietä ja ovenkahvat rupesivat paukkumaan toisiinsa, Haanpää muistelee.

Kisa löysi uuden kodin Susivuoresta Isometsäntieltä. 

– Eihän se mitään kilvanajoa olisi ollut, jos soolona joutuisi vetämään. 

Kilpailun päätteeksi kumi käryää varmasti. Niin sanottuun Burn out -kisaan valitaan yleisöstä kolme tuomaria, jotka saavat päättää, mikä ajokki sai aikaan parhaat sauhut.

Isometsäntie ja vesiliikenne suljettuna viikonloppuna

Rauma Street Race

  • Aika: Lauantaina 18.6. noin kello 10–18.
  • Paikka: Isometsäntie.
  • Yleisölle: Vapaa pääsy tapahtumaan ja varikolle. Parkkialueet katsomon takana. 
  • Huomio: Sulkee lauantaina Isometsäntien aamukahdeksasta noin iltakuuteen.

Moottoriveneilyn SM-osakisa

  • Aika: Lauantaina 18.6.(klo 14–18) ja sunnuntaina 19.6. (klo 12–15.45).
  • Paikka: Syvänraumanlahti.
  • Yleisölle: Paras katselupaikka Merijakamon terassilta. ISTV ja Ruutu näyttävät päätöspäivän suorana lähetyksenä, Alfa-TV näyttää kisasta tunnin koosteen lauantaina 25.6.
  • Huomio: Kilpailurata sijoittuu osittain veneväylille. Vesiliikenne keskeytetään väliaikaisesti lähtöjen ja harjoitusten ajaksi turvallisuuden takaamiseksi.