Tukonen oli liekeissä!

Tällä kaudella Lukko oli hävinnyt Tapparalle jo kolmasti. Neljättä kertaa ei kuitenkaan tullut, siitä piti huolen Lukon tsempparihyökkääjä Lauri Tukonen, joka teki Lukon viidestä osumasta peräti neljä. Lukko nappasi voiton ja kolme pistettä numeroin 5-3 (2-0, 2-2, 1-1).

Late-show alkoi jo avauserässä, sillä reilu neljän minuutin jälkeen Tukonen veti pakin jaloista 1-0.

Reilu kolme minuuttia myöhemmin Toni Koivisto syötti maalinsuulle hiipineelle Tukoselle ja illan toinen osuma oli siinä.

Koivisto pääsi itse huudattamaan faneja toisessa erässä, kun hän sai kiekon vauhtiin vasemmalle laidalle ja uitti kiekon Andy Chiodon putkista perille. Oivaltavan avaussyötön antoi Juho Tommila

Sitten tuli jälleen Tukonen ja teki oman soolonsa jälkeen jo illan kolmannen osumansa. Hattu lensi jäälle kypärätempun kunniaksi.

Tappara tui kuitenkin vielä mukaan peliin, kun ensin Kristian Kuusela teki 4-1 ja vain kaksi sekuntia ennen erän loppua Olli Palola 4-2. Palolan maalia edelsi Tommila huolimaton oman pään pelaaminen.

- Nuori poika sai siinä rutosti oppia, totesi Risto Dufva pelin jälkeen.

Kolmanteen erään Tapparan maalinsuulle tuli Juha Metsola. Tappara tuli jo puolustaja Nick Bailenin ylivoimakudilla maalin päähän. Mutta illan hahmo Lauri Tukonen päästi joukkueensa ja 4006 katsojaa piinasta tekemällä jo illan neljännen maalinsa. Jälleen Uusikartano syötti ovelasti maalin takaa luukulle, missä päivystivät niin Tukonen kuin Koivistokin.

Lopussa Tappara yritti vielä ilman maalivahtia kavennusta, mutta tekemättä jäi.

Lukon kaikki kaikessa oli ketju Tukonen (4+0) - Uusikartano (0+3) - Koivisto (1+2). Maalilla Ryan Zapolski piti pahoissa paikoissa joukkueensa mukana pelissä. Torjuntoja kertyi 24.

- Ei oltu pelin voittamisen tasolla, kommentoi Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi.

- Valmentaja kantaa vastuun.

Risto Dufva myönsi taas, että Lukolla oli omat demoninsa Tapparasta.

- Haastetta oli myös tappiollisen Lahden reissun jälkeen. Nitkuttiin, mutta ei katkettu. Illan hahmo Lauri Tukonen päästi meidät pälkähästä.

Puolustaja Otto Honkaheimo jätti pelin kesken.

- Vaikea sanoa, pelaako huomenna, kommentoi Dufva.

Ilan tsemppi: Matt Generous heittäytyi kovan kudin eteen, mutta jatkoi pelaamista sitkeästi "yksijalkaisena" vaihdon loppuun. Ja palasi vielä peliin mukaan pikku huilin jälkeen.

Illan huuto: Ensin Raumam Boja huusivat "Tukoselle hattu!" ja sitten kahteenkin otteeseen "Tukoselle jatko!"