Tukonen: Tänään pamahtaa!

Rauman Lukko aloittaa tänään SM-liigan puolivälieräsarjan Helsingissä Jokereita vastaan. Heti huomenna torstaina joukkueet kohtaavat Raumalla. Neljällä voitolla etenee seuraavaan vaiheeseen eli välierään.

– Oli uskomaton fiilis Oulussa kolmannen pelin ratkettua meille jatkoerässä. Kyllä tämä voi kantaa vielä vaikka miten pitkälle playoffissa, kehuu Lukon hyökkääjä Lauri Tukonen kertauksena muistikuvia sunnuntain villi kortti -kierroksen ottelusarjan ratkaisua Kärppiä vastaan.

Ennakkoasetelmissa Jokerit lähtee puolivälieräsarjaan runkosarjan voittajan paikalta ehdottomana ennakkosuosikkina. Tukonen on sitä mieltä että tämä sopii Lukolle hyvin.

– Kärppiä vastaan nähtiin jo että kaikki on playoffissa mahdollista kun tähtäimessä on vain voittaa aina seuraava ottelu. Keskittyminen pitää olla tiukasti aina tässä ottelussa. Kotietu ei näissä merkitse käytännössä mitään, kotona on tietysti hieno pelata mutta voittaa pitää kuitenkin aina.

Minkälainen on Lukon joukkueen fiilis kun ensimmäinen haaste eli Kärpät voitettiin ja seuraava on Jokerit?

– Fiilis on kopissa täyttä dynamiittia, odotetaan vain koska pamahtaa!

Keränen: Villit juhlat

Lukon hyökkääjä Janne Keränen muistelee sunnuntain ratkaisuhetkeä Oulussa suu messingillä.

– Joo heitin muistaakseni syötön Tukoselle, Late laukoi ja tais ripari siitä mennä viivalle Matt Generousille, joka ampui maalin. En edes heti nähnyt että kiekko meni verkkoon mutta toiset nosti kädet pystyyn ja sitten alkoi villi juhlinta!

Juhlat ovat nyt ohi, käynnissä on keskittyminen ottelusarjaan Jokereita vastaan. Keränen ja kumppanit kohtaavat siinä esimerkiksi kovaluiset puolustajat Ossi Väänäsen ja Ivan Majeskyn.

Oma lukunsa ovat helsinkiläisjoukkueen hämmentäjät Jarkko Ruutu ja Semir Ben-Amo r, jotka pyrkivät saamaan vastustajan henkisen kantin rakoilemaan omilla konsteillaan.

– Ei siihen vastustajan hämmentämiseen saa lähteä mukaan. Aivan varmasti yrittävät laittaa meidän pakkaa sekaisin, mutta se kuuluu pelin luonteeseen.

Jokerit-Lukko ke 20.3. klo 18.30, Lukko-Jokerit to 21.3. klo 18.30, suora lähetys Radio Ramonasta 93,3 mhz ja netissä, www.kiekkoareena.fi