”Tuli kasattua liikaa paineita”

Kauden ennätysyleisö, 4 555 katsojaa, Äijänsuolla. Kenttäkuuluttaja heruttaa yleisöltä kolmeen kertaan maalintekijän sukunimeä: numero 22 Toniii... KOIVISTO!

– Ratkaisumaali tuntui erittäin hyvältä. Ihan selvä, että itsekin odottaa maaleja ja pisteitä. Tuli kasattua liikaa paineita tehottomuudesta, myönsi Toni Koivisto Radio Ramonan haastattelussa.

Hän sai maalitilinsä auki vasta viime viikolla. Ensin tiistaina Lappeenrannassa ja sitten lauantaina voitokkaassa Ilves-matsissa.

– Ei Ilves sattumalta liigan kärjessä ole. Me pelasimme myös hyvin. Suunta näyttäisi nyt olevan oikea.

Ennen eilistä kierrosta Lukko oli sarjassa seitsemäntenä.

Koivisto, 30, siirtyi Lukkoon jo C-junnuna.

– Muutto yksin melkein 800 kilsan päähän kotoa oli kova paikka nuorelle pojalle. Ikävä kolkutteli useinkin, mutta kun oli jotain päättänyt, ei halunnut lähteä maitojunalla takaisin. Eikä kaduta yhtään, kertasi Toni vaiheitaan.

Hän pelasi Lukossa kahdeksan kautta. Viimeinen oli läpimurto SM-liigaan. Koivisto pelasi kakkosketjussa Shayne Toporowskin ja Steve Larouchen kanssa. Hän teki 17+10 pinnaa.

– Pystyin onnistumaan kovassa seurassa. Sehän oli NHL:n työsulkukausi.

Lukko tiputti pudotuspeleissä 2005 ”kaikkien aikojen” HIFK:n, mutta hävisi välierissä Kärpille.

Koivisto maisemaa ja otti pestin Ilvekseen. Kahdeksan kautta meni kierroksella ennen kuin tie toi takaisin Raumalle.

– Viime kaudella meni hyvin Luulajassa, joka on lähellä kotipaikkaani Ylitorniota. Pelasimme Ruotsin finaaleissa. Sopimusta olisi ollut vuosi jäljellä, mutta kun perhe olisi joka tapauksessa muuttanut Raumalle, pyysin seuraa purkamaan sopimukseni.

Koivisto pelasi melkein ennätysmäärän poikien ja nuorten maaotteluita. A-maajoukkueessa hän ei vielä ole päässyt EHT-turnauksia pidemmälle. Tämä kausi alkoi Leijonissa:

– Sain vähän yllättäen Erkka Westerlundilta kutsun Tsekin turnaukseen. Hyvät fiilikset jäi. Voitimme kaikki kolme ottelua ja pelasin itsekin hyvin. Saa nähdä tuleeko jatkoa.

Toni Koivisto

Jääkiekkoilija

Kotoisin Ylitorniosta.

Lähtöseura Et-Po-72.

Kasvattajaseurana voi kuitenkin pitää Lukkoa, jossa pelasi C-, B- ja A-junnuissa.

Lukon lisäksi pelannut miesten pääsarjaa Ilveksessä, Kärpissä, Magnitogorskissa (KHL), Frölundassa ja Luleåssa (Ruotsi).

Parhaalla kaudella 23+39 pistettä, SM-liigan pistepörssin kolmonen.

SM-liigassa yksi hopea Kärpissä, Ruotsin liigassa yksi hopea Luulajassa. A-nuorten SM-pronssi Lukossa.

18-vuotiaiden MM-kulta, 20-vuotiaissa hopeaa ja pronssia.