Tuomas Grönman pitää Lukkoa yhtenä mestarisuosikkina

Jääkiekon SM-liigan tv-oikeudet siirtyvät syyskuussa alkavan SM-liigakauden myötä kokonaisuudessaan yksinoikeudella Nelonen Medialle. Jääkiekon ystäville se näkyy monina kaivattuina uudistuksina sekä entistäkin rautaisempana ja värikkäämpänä ruutukasvotiiminä.

SM-liigalla on 12. syyskuuta alkaen kaksi pysyvää kotia, eli Nelonen Pron tv-kanavat sekä Nelonen Median uudistettu Ruutu-palvelu, joiden kautta näkyy jatkossa kaikki yli 450 SM-liigaottelua, avauskierroksen kamppailuista aina kevään loppuotteluihin ja mestaruusjuhliin asti.

– Katsojien kannalta suurin ja tärkein uudistus on se, että ensimmäistä kertaa sarjan historiassa koko pelikausi on mahdollista hankkia yhtenä tuotteena. Ja kautta linjan SM-liigatarjonta on tästä lähtien teräväpiirtoa, Nelonen Pron kanavapäällikkö Jorma Paakkari kertoo.

– Kauden aikana tulemme näyttämään joitakin valikoituja otteluita myös vapaasti katsottavalla Nelonen-kanavalla.

Nelonen Media näyttää jatkossa jokaisen SM-liigaottelun. Television puolella SM-liigaa seurataan Nelonen Pron kanavilla, jotka ovat 1. syyskuuta alkaen saatavilla yksinoikeudella uudistuneessa Nelonen Paketissa. Nelonen Paketin Pro-kanavilla seurataan keskimäärin neljä suoraa ottelulähetystä viikossa.

Nelonen Paketin tilaajat voivat lisäksi hankkia Nelonen Pro Extra -paketin, joka näyttää SM-liigakauden aikana jokaisen pelikierroksen jokaisen ottelun. Nelonen Paketti on jo saatavilla suurimmalta osalta maksu-tv-operaattoreita ja myös Nelonen Pro Extra -paketti on tarkoitus tuoda mahdollisimman laajasti asiakkaiden saataville.

Netissä kaikki ottelut ovat katsottavissa teräväpiirtona uudessa Ruutu+-palvelussa. Kuukausimaksua vastaan asiakas saa käyttöönsä paitsi kaikki oman joukkueen ottelut myös kaikki muut SM-liigan ottelut, mahdollisuuden vaihtaa jopa seitsemän samanaikaisen suoran ottelulähetyksen välillä ja siirtyä otteluiden sisällä haluamaansa ajankohtaan. Palvelussa voi lisäksi pelin aikana tarkastella reaaliaikaista otteludataa, tilastotietoja sekä seurata uutis- ja twitter-lähteitä. Kaupan päälle palvelu tarjoaa pääsyn myös kaikkeen muuhun Ruudusta löytyvään urheilu- ja viihdesisältöön.

– Kuluttajien päällimmäisiksi toiveiksi nousivat hyvä kuvanlaatu, palvelun toimivuus ja käytön helppous. Tämän takia päätimmekin panostaa netissä teräväpiirtokuvaan, asiakkaan käytettävissä olevan nettiliittymän nopeuden mukaan automaattisesti mukautuvaan lähetyslaatuun sekä palvelun laajentamiseen jatkossa useisiin eri päätelaitteisiin, Nelonen Median kuluttajamyynnin ja -tuotteiden johtaja Lassi Tasajärvi painottaa.

Grönman jatkaa

Tuomas ”Osku” Grönman jatkaa edelleen ruudussa, vaikka kanavat ja tiimit vaihtuvat.

– Aina joukkoon yksi Grönman mahtuu. Velipoika Mikkohan aloitti jo muinoin Hockey Nightissa. Itse asiassa Mikko on vuoden paussin jälkeen tulossa taas tuottajaksi, Osku kertoo.

– Meikäläinenhän tuli kommentaattoriksi joskus Juhani Henrikssonin pyytäessä. Vähän on Jussia ikävä, kun hän on nyt Salibandyliiton hommissa.

Mutta kyllä tiimissä tuttujakin. Selostajina ovat Jani Alkio, Anssi Ritari ja

J-P Jalo

.

–  Karri Kivi , Antero Niittymäki, Esa Tikkanen ja Mika Kortelainen ovat myös tuttuja, Grönman luettelee.

– Pitää kuitenkin muistaa, että ne pelaajat jäällä tässä tähtiä ovat. Olen koulutukseltani urheilupsykologi ja oma vahvuuteni studiossa on varmasti se lajin psykologinen puoli ja pelin näkeminen yksilön kautta.

Tuomas Grönman on mielissään myös siitä, että lähetystekniikka on viimeisintä huutoa.

– Vähän on menty eteenpäin siitä, kun itse pikkupoikana piti soittaa urheilupuhelimeen kuullakseen, miten Lukon pelit sujuivat.

Lukko on mestarisuosikkeja

Tuomas Grönmanilla on edelleen yksi iso toive, eli päästä kokemaan Rauman Lukon liigamestaruus paikan päällä. Pelaajana sitä ei suotu, mutta jos kommentaattorina.

– Tänä vuonna mahdollisuudet ovat tosi hyvät. Tiedän Ville Vahalahden , Ilkka Mikkolan ja Petteri Nummelinin tosi hyvin ja he ovat kyllä pelimiehiä. Toivottavasti myös Lauri Tukonen pysyy kunnossa, sillä hän on tosi hyvä pelaaja. Erittäin tärkeä pala on tietenkin maalivahtipeli, joten toivottavasti koppi jää kiinni, Grönman miettii.

– Jokerien ja Tapparan lisäksi Lukko on yksi mestariehdokas, paukauttaa Osku.