Tuominen lämpesi tuomarin läpyistä kapteenin kanssa

Pasi Tuominen on pelannut 539 SM-liigan runkosarjaottelua ja kiekkoillut ammatikseen Ruotsissa, Sveitsissä ja Tanskassa. Hän on pelaajana kohdannut melkoisen monta tuomaria.


Mikkelin sunnuntai-illassa pelatussa Suomi-sarjan ottelussa tuomaritoiminta oli Tuomisen kokemuksiin peilattuna melkoisen kummallista. HC Satakunnan valmentajana hän syytti suoraan raitapaitoja Oilersille kärsitystä 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 1–0) -jatkoaikatappiosta.


– Aika harvoin olen julkisesti haukkunut tuomareita, mutta tuntuu aika erikoiselta, jos linjatuomari vetää pelin jälkeen läpyjä vastustajan kapteenin kanssa, Tuominen jyrähti.

Oilersin kapteeni on komean Mestis-uran Jukureissa tehnyt Petri Lehtonen. Tuomisen mainitsema tuomari puolestaan oli mikkeliläinen Rene Kivilaakso.


– Se kruunasi kaiken. Vaikka olisivat miten kavereita, niin olisivat menneet edes ulos halailemaan, että saivat hoidettua voiton heille, Tuominen laukoi.


HC Satakunta voitti pelin jäähyt puhtaasti 35–0. Saldoa rumentaa Taneli Ahlforsin poikittaisesta mailasta saama pelirangaistus reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Jäähyn aikana Oilers tuli tasoihin ja siirsi pelin jatkoajalle Roope Kiljusen maalilla.


Tuominen allekirjoitti, että tilanne oli jäähyn arvoinen, mutta kyseenalaisti ulosajon.


– Vastustaja kuitenkin nousi heti ylös ja tuli pelaamaan ylivoimaa. Olisin ymmärtänyt, jos olisi tullut loukkaantuminen, Tuominen sanoi.


Jatkoajalla Kiljunen teki voittomaalin, kun Eero Puska istui kaksiminuuttista.


– Peli oli meiltä hyvä, sitä ei saa unohtaa. Olisimme ansainneet enemmän, mutta varsinkin lopussa tuli kovia tuomioita. Olisi pitänyt voittaa, mutta tuomarit päättivät toisin.


Toni Nurmi ja Eetu Majalahti tekivät HC Satakunnan maalit.