Tuore Suomen mestari Markus Niemeläinen siirtyy vahvistamaan Ässiä

Markus Niemeläinen siirtyy yksivuotisella sopimuksella Porin Ässiin. 197-senttinen puolustaja siirtyy Poriin HPK:sta, jonka riveissä Niemeläinen juhli Suomen mestaruutta kauden päätteeksi.

– Markus on yksi niistä HPK-pelaajista, joka otti isoja askeleita kehityksessään kauden aikana. Hän oli mies paikallaan etenkin niissä peleissä ja tilanteissa, joissa piti puolustaa tarkasti ja pelata yksinkertaisesti, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Niemeläinen pelasi tällä kaudella HPK:ssa runkosarjassa 50 ottelua tehoin 1+4=5 ja pudotuspeleissä 18 ottelua 0+2=2. Puolustaja on Edmonton Oilersin 3. kierroksen varaus vuodelta 2016 ja hänellä on runsaasti kokemusta myös nuorten maajoukkueista; Niemeläinen on muun muassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2016.

– Pelaajana hänellä on hyvät raamit, ulottuvuus, kyky kamppailla laadukkaasti ja puhtaasti. Lisäksi hän liikkuu kokoisekseen erittäin hyvin. Urheilijana ja ihmisenä hän edustaa niitä arvoja, joita Ässät-logo edellyttää, Kerttula kommentoi.

– Ässät osoitti minua sekä omaa kehittämistäni kohtaan vahvaa kiinnostusta ja Porissa minun on hyvä lähteä hakemaan seuraavaa askelta uralleni. Pidän itseäni puolustavana puolustajana, jonka vahvuutena on oman pään pitäminen puhtaana. Myös iso koko sekä hyvä liike ovat vahvuuksiani, Markus Niemeläinen kommentoi.

Lisää aiheesta

Matias Varttinen vaihtaa liigakaukalot Mestikseen

Ässät kokoontui ensimmäisiin joukkueharjoituksiin – mukana uusia pelaajia