Turhaa mussutusta finaalilippujen hinnoista – hyvästä viihteestä joutuu aina maksamaan

Kärppien kannattajat ilmaisivat mieltään Hakametsän lippujen hinnoista. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Oulun Kärppien kannattajat pääsevät ehkä juhlimaan illalla SM-kultaa. Jos näin käy, kuohujuoma virtaa, vaikka eletään vasta viikon alkua.

Eikä silloin olla köyhiä ja kipeitä. Visa vinkumaan, asuntosäästötili käyttöön, kaverilta vähän lainaa. Keinoja kyllä löytyy.

Mutta onko kannattajien mieli sittenkään täynnä iloa? Sielua on haavoitettu, koska heitä on pyydetty maksamaan siitä itse urheilun katsomisesta paikan päällä. 

Kärppien kannattajat ilmaisivat mielipahansa Hakametsän lippujen hinnoista kolmannessa finaalipelissä Oulussa. Heidän mielestään 33 euroa oli sikamainen hinta seisomapaikasta.

Kärppäkannattajien asenne paljastaa sen, mikä on iso ongelma suomalaisessa urheilussa laajemminkin. Viihdettä himoitaan, mutta se ei saisi maksaa mitään.

Halliin pitäisi päästä eurolla ja pelien kuukausipaketti pitäisi saada vitosella, mutta samalla suosikkijoukkueen ykkösketjuun pitäisi hankkia KHL-tason miehiä. Ei se yhtälö ihan niin toimi.

Kokonaisuutena liigafinaalien lippujen hinnat ovat naurettavan halpoja, kun ottaa huomioon, että kyseessä on Suomen parhaan urheilutuotteen huipennus. Kalleimmat normaalipaikat ovat Hakametsän 58 euron hintaiset istumapaikat. Ei sen maksaakseen joudu pankkia ryöstämään. Miten iso osa se on vuosituloistasi? Miten paljon kulutat vuodessa muihin huvituksiin?

Netin suoratoistopalvelut maksavat, elokuvat maksavat, videopelit maksavat, Cheekin konsertti maksaa ja lapsimessuilla vasta rahaa kuluukin.

Kun Nashvillessä pelattiin viime kaudella Stanley Cupin finaaleja, kannattajat olivat valmiita pulittamaan satoja dollareita siitä, että he pääsivät katsomaan peliä telkkarista hallin käytävällä.

Omaa tuotetta pitää arvostaa. Arvostus ei nouse ilmaislipuilla tai hintoja polkemalla – ainakaan pudotuspeleissä.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan penninvenytys on saanut välillä huvittaviakin piirteitä, mutta yhdessä asiassa Rajalan kanssa pitää olla samaa mieltä. Ilmaislippuja ei kuulu jakaa peleihin.

Kärppäfanien lakanassa luki ”Urheilu kuuluu kaikille”. Kyllä, pitää paikkansa. Sen katsomisesta valitettavasti joutuu maksamaan.

Runkosarjassa voisi dynaamista hinnoittelua voisi toki lisätä edelleen. Ruotsinlaivallekin pääsee halvemmalla maanantaina aamulla kuin perjantaina illalla, kun Antti Tuisku ja Paula Koivuniemi esiintyvät.

Jos haluaa kokea urheilutapahtuman ja säästää rahaa, vaihtoehtoja on paljon. Suunnistuskisoja, jokamiesautoilua ja veteraanien voimanostokisoja pääsee katsomaan halvalla.

* Korjattu klo 15.54 mielenilmaisun ajankohdaksi kolmas finaali Oulussa