Turvakaukalo tulossa Äijänsuolle

Lukon hyökkääjä Aki Kangasmäki sanoo, että jokainen kaukalon takia sattuva loukkaantuminen on liikaa. Hän toivoo joustokaukaloita SM-liigan jäähalleihin jo ensi kaudeksi.

– Tottakai ne maksavat. Mutta pelaajien turvallisuus olisi laitettava etusijalle, painottaa Kangasmäki.

Tälläkin kaudella on SM-liigassa tullut monta loukkaantumista - joukossa aina vaarallisia aivotärähdyksiä - pelaajien törmätessä kaukalon laitoihin, jotka eivät anna periksi senttiäkään. Toistaiseksi vain Hartwall Areenalla on joustavat lankit.

– Siellä kovemmistakin pommeista kimpoaa takaisin kentälle. Muissa halleissa tuntuu kuin kiviseinään törmäisi, vertaa Kangasmäki.

Raumalla parannusta on luvassa jo ensi kaudeksi. Kaupunginjohtajan budjettiesityksessä on varattu rahaa Äijänsuo Arenan remonttiin. Tarkoitus on uusia kylmäkoneisto, vaihtaa kaukalon pohjalaatta ja asentaa joustokaukalo. Kaikkiaan puhutaan noin 600 000 eurosta, josta turvakaukalon osuus on alle 200 000 euroa.

SM-liigassa ei ole tällä kaudella tapeltu kertaakaan. Kukaan ei muista, koska viimeksi mentiin yhtä pitkä jakso ilman nyrkkihippasia.

– Ei meillä suurempaa nyrkkeilykieltoa ole. Mutta yksikään pelaaja ei halua pitkää pelikieltoa ja automaattista palkanmenetystä, sanoo Kangasmäki.

– Johtuuko tästä vai ei, mutta tällä kaudella on ollut paljon päähän kohdistuneita taklauksia ja muutenkin enemmän rottailua.

Eilisestä Lukko-Tappara -matsista tarinaa


www.kiekkoareena.fi

Seuraava kotimatsi Lukko-Jokerit la 3.11. klo 17 Kivikylän Areenalla.