”Tuskin yksi tähti koko joukkuetta muuttaisi”

NHL:n työsulun alkaminen puhuttaa myös raumalaista kiekkokansaa. Tuleeko SM-liigaan ja erityisesti Lukkoon kovia vahvistuksia rapakon takaa?

– Muutamiin viikkoihin emme tee mitään. Meillä on pelaajabudjetissa vielä varaa, mutta kannattaisiko sitä käyttää pelaajiin, jotka joka aamu ensimmäiseksi tsekkaavat mikä on NHL:n tilanne? Joukkue ei siitä vahvistu, jos tuohon tulee muutamaksi viikoksi joku pyörimään. Se ei lohduta meitä yhtään kevään pudotuspeleissä, vastaa Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

Hän lisää, että tilanne olisi toinen, jos Lukolla olisi omia kasvatteja NHL:ssä.

– Meillä on ollut periaatteena tiivis ryhmä. Tarkasti pitäisi harkita, varsinkin, kun NHL-kausi todennäköisesti kuitenkin tullaan pelaamaan, tukee Lukon valmentaja Juha Vuori.

Lukon ykkössentteri Justin Azevedo ei ymmärrä, mitä edellä mainitut herrat ovat suomeksi kommentoineet. Hän toivottaisi NHL-pelaajat tervetulleiksi SM-liigaan.

– Se tekee sarjalle hyvää. He tuovat taitoa ja kokemusta, sanoo Azevedo.

Hän teki kahdella viime kaudella yhteensä 115 pistettä Los Angeles Kingsin farmijoukkueessa, muttei saanut näyttöpaikkaa NHL:ssä. Nyt hän on Lukon varakapteeni SM-liigassa.

Lukon varakapteeni Juhani Jasunkin mielestä olisi hienoa päästä pelaamaan vaikkapa Teemu Selännettä vastaan.

– Vielä hienompaa olisi saada joku Pavel Datsjuk omaan pukukoppiin. Voisi seurata miten huippuammattilainen toimii, tuumaa Jasu.

– Mutta jos suuria staroja haluttaisiin, niin vakuutusmaksut olisivat tosi kalliita. Hyvä kysymys on sekin, mistä äijät sitten otettaisiin, kun NHL-pelaajat lähtisivät jouluksi kotiin, eivätkä palaisi, Jasu pohtii.

Hän arvelee, ettei yksittäinen NHL-tähti SM-liigassa pystyisi pelejä ratkaisemaan.

– Niin huikeita ukkoja kuin ovatkin, niin eivät he koko joukkuetta muuttaisi, kuuluu pelimiehen arvio.