TuTo halusi Nickersonin muiden pelaajiensa turvaksi

Matt Nickerson on kerännyt urallaan jäähyjä ja otsikoita. Kuva: Kai Jalonen

Jenkkipakki Matt Nickerson tuo TuTon puolustukseen varmasti väriä. Hän loi maineensa Ässien hopeajoukkueessa kaudella 2005-06 ja on sen jälkeen kiertänyt eurooppalaisia kaukaloita.

Suomessa porilaisseuran lisäksi Ilvestä ja KooKoota edustanut Nickerson pelasi viisi viime kautta Britannian EIHL-liigassa, jossa hänen seuransa olivat Fife Flyers, Belfast Giants ja Milton Keynes Lightning.

Ensi kaudella järkälemäinen (193 cm, 103 kg) puolustaja pelaa Mestistä TuTossa.

- Oikeastaan se, miksi halusimme Mattin voidaan jakaa kolmeen osaan. Ensimmäisenä on se, että ihmiset kaipaavat persoonia kaukaloon, ja kovin montaa herra Nickersonia suurempaa persoonaa ei ole Suomeen saatavilla. Toinen on se, että kaipasimme koppiin maailmaa nähneen ammattilaisen, joka pystyy tukemaan nuoria pelaajia, TuTon urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola luettelee seuran verkkosivuilla.

-  Jokainen pelaaja, jolta olemme kysyneet, Matt noussut listan kärkeen joukkuepelaajista puhuttaessa. Kolmantena: olemme kärsineet vuosittain aika paljon loukkaantumisista, ja viime kaudella oli pahimmillaan puoli ryhmää telakalla. Mestiksestä on tullut sarja, jossa sattuu ja tapahtuu. Haluamme nähdä, muuttaako Mattin läsnäolo tätä asiaa.

-  Pelillisesti mies täyttää helposti kaikki Mestiksen vaatimusalueet, sillä Englannin pääsarja on ammattilaissarja, sieltä löytyy lähes jokaisesta jengistä pari kentällistä pelaajia, joilla on yli toistasataa peliä AHL:stä, ECHL:stä tai muiden maiden ammattilaissarjoista.

Nickersonin siteet Suomeen eivät ole katkenneet, sillä hänen vaimonsa on porilainen.

- Täällä olen myös lähellä vaimoni perhettä, joten Suomeen palaaminen tuntui järkevimmältä ratkaisulta, mies perustelee.

TuTo julkaisi myös tukun muita sopimuksia. Hyökkäykseensä turkulaiset saavat Kiekko-Vantaalta Atte ja Miro Mäkisen. Kaksoset ovat pelanneet myös KHL:ää Jokereissa.

Stavangersta Turkuun palaa 29-vuotias Lassi Kokkala, joka on urallaan pelannut 282 liigaottelua. Hän on urallaan edustanut TuToa aiemmin kuuden pelin verran.

NAHL-liigasta TuTo on naarannut toiseksi maalivahdikseen Samu Lonkilan, joka on 20-vuotias KalPan kasvatti. Päättyneellä kaudella Lonkila edusti Minot Minotaurosta.

Hyökkääjät Nico Friman ja Juho Mäkelä jatkavat TuTon riveissä.

Puolustukseen yrittää Laitilan Jyskeen kasvatti Joona Tala, joka juniorivuotensa pelasi Lukossa. Tala on pelannut viimeksi Suomi-sarjaa FPS:n paidassa, ja pyrkii nyt TuTon nippuun try-out-sopimuksella.

Tala muistuttaa Aittolaa monella tapaa viime kaudella Mestiksen puolustajien piste-ennätyksen rikkoneesta Kalle Valtolasta, joka siirtyi KooKoon paitaan.

- Joona Talassa on paljon samoja asioita kuin Kalle Valtolassa, niin hyvässä kuin pahassa. Otamme Talan mukaan harjoittelemaan, jotta näemme, mihin hän sijoittuu tässä vaiheessa uraansa Mestis-kartalla.

Matias Lehtonen on puolestaan try-outilla Tapparassa, vaikka hänellä on sopimus myös TuTon kanssa.

- Lehtosen kuvio on sovittu niin, että meillä on herran kanssa sopimus ensi kaudesta, mikäli Tappara ei häntä pidä. Ajankohta on syyskuun alkupuolella. Kuvio on Lehtosen kannalta erinomainen, sillä nyt hän saa keskittyä harjoittelemaan ammattilaisena koko kesän, Aittola painottaa.