Tuttu nimi säilyy, vaikka ilme Äijänsuon jäähallin sisällä muuttuu

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala voi seurata tyytyväisenä halliremonttia. Jatkosopimus hallin nimisponsorin kanssa on tehty, eli Äijänsuon jäähalli on edelleen Kivikylän Areena. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kivikylän Kotipalvaamo Oy käynnisti historiansa suurimman markkinointikampanjan kesken jääkiekkokauden 2009–10. Tuolloin siitä tuli Äijänsuon jäähallin nimisponsori.

Vuodet ovat vierineet, mutta Kivikylän logo on pysynyt paikoillaan. Ja pysyy edelleenkin, sillä uusi 2+2-vuotinen sopimus on allekirjoitettu.

– Kyllä se tässä kaupungissa aika ylivoimainen näkyvyyspaikka on. Se on mainospaikkana meidän kivijalkamme, Kivikylän toimitusjohtaja Jari Laihonen painottaa.

Yhteistyö Lukon kanssa on antanut Kivikylälle sen toivomaa valtakunnallista näkyvyyttä. Samalla lappilaisen yrityksen lonkerot ovat levinneet eri puolille kiekkoilevaa Suomea.

Seitsemässä liigahallissa myydään Kivikylän tuotteita. Kivikylän Kotipalvaamo on esimerkiksi HPK:n pääyhteistyökumppani.

– Siitä se on levinnyt, kun Äijänsuosta tuli Kivikylän Areena. Sen jälkeen yhteydenottoja alkoi tulla, Laihonen muistelee.

Vaikka Suomen talous on voinut huonosti, Kivikylä ei ole lähtenyt vetämään euroja pois tukemiltaan urheiluseuroilta.

– Ei me olla vähennetty vaan lisätty. Tässä on sellainen yhteys, että jos me vähentäisimme vaikka Lukolta tukea, se vain syventäisi heidän ahdinkoaan. Olemme halunneet olla mukana, Laihonen toteaa.

Uusi anniskelukatsomo on vasta profiloitu. Siihen asennetaan elokuvateatterituolit, jotka saapuvat heinäkuun alkupuolella Kiinasta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Jäähallin ulkokuori pysyy siis ennallaan, mutta ovien sisällä on tapahtunut ja tapahtuu muutoksia.

Hallin seinät ovat saaneet runsaasti tummansinistä sävyä, seisomakatsomo on uusittu ja toisen päädyn anniskelukatsomo on profiloitu.

– Siitä tulee meidän tietojemme mukaan Suomen ainut, johon tulee elokuvateatterituolit, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala huomauttaa.

Uusi alkoholilaki mahdollistaa anniskelun myös katsomoon. Lukko käyttää tilaisuuden hyväkseen, ja uusi katsomonosa sijoittuu Penalty Pubin alapuolelle.

Siihen tulee noin 110 istumapaikkaa.

– Se on K18-katsomo, mutta meidän näkemyksemme on, että vanhempi voi tulla siihen lapsen kanssa. Esimerkiksi 16-vuotias ei voi ostaa yksin paikkaa, Rajala korostaa.

Uuden katsomon leffateatteripenkit saapuvat Kiinasta heinäkuun alkupuolella, ja uusi katsomo on käytössä jo elokuun alun Pitsiturnauksessa.

– Pitsiturnauksessa myydään poikkeuksellisesti numeroituja paikkoja anniskelukatsomoon. Lippu on 20 euroa normaalia kalliimpi, ja uskomme, että ne kaikki tullaan myymään. Emme lähteneet rahastamaan, Rajala toteaa.

Hallin Nortamonkadun puoleinen pääty on jo saanut uuden muotonsa. Sitä hallitsee leveän V-kirjaimen muotoinen seisomakatsomo, jonka keskikohta on kaukalon puolivälissä.

Seisomakatsomon kapasiteetti ei muutu, vaikka se paikkaansa vaihtoikin.

– Muuten meidän kapasiteettimme tulee laskemaan. Maksimikapasiteetti sijoittuu jonnekin 4 600 ja 4 700 katsojan välille, Rajala paljastaa.

Vielä päättyneellä kaudella halliin olisi mahtunut kerrallaan 5 000 katsojaa.

Seisomakatsomo on muuttunut leveän V-kirjaimen muotoiseksi. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kuluvana kesänä halliin lisätään merkittävän paljon led-pintoja, joita Lukko voi käyttää ottelutapahtumassa mainostamiseen ja tunnelman luomiseen. Uudet taulut sijoittuvat hallin molempiin päätyihin.

Äijänsuon jäähallia remontoidaan tänä ja ensi kesänä. Lukko laskee käyttävänsä parannuksiin 800 000–1 000 000 euroa.

Vuoteen 2019 jäävät äänentoiston uusiminen, mediakuution vaihto sekä viimeistenkin muovisten kuppi-istuimien hävittäminen hallista.

– Idea on, että kun äänentoiston vaihto tehdään, se olisi tarkoitus myös tehdä kunnolla, Rajala toteaa.

Myös Rauman kaupunki osallistuu kustannuksiin. Kaupunki uusii jäähallin pohjoispuolen vesikatteen, valaistuksen ja vaihtaa ilmankuivaimen sekä ilmanvaihtokoneen. Mahdollisesti myös jäähallin hissi uusitaan.

Remonttiin on varattu 250 000 euroa kaupungin rahaa.

Valaistus menee vaihtoon vielä tänä kesänä. Työt aloitetaan kesäkuun alkupuolella, ja uudet lamput ovat käytössä Pitsiturnauksessa.

– Halliin tulee led-valot, jotka täyttävät J1-vaatimukset. Suomen Jääkiekkoliitto on määritellyt kuvauksia varten lux-tasot, jotka nyt täyttyvät, Rauman kaupungin vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki kertoo.

Uuteen valaistukseen liitetään myös ohjausmahdollisuus, eli vaikkapa vaihtoaition eteen saadaan kohdennettua valoa tai lamput voidaan laittaa vilkkumaan maalin ympärillä, kun kiekko päätyy verkkoon.

– Vielä kun loputkin penkit saadaan vaihdettua, tämä on areenan näköinen. Kyllä tästä ihan makea tulee, Rajala myhäilee.