Tuttu vahvistus palaa Uuteenkaupunkiin – Korihait hankki ensimmäisen ulkomaalaispelaajansa

Jalen Henry pelasi Korihaissa kaudella 2019-20. Kuva: Vilma Sappinen

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihat on löytänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa. Kyseessä on seuralle tuttu pelaaja, sillä kaudella 2019-20 Korihaissa pelannut laituri-sentteri Jalen Henry, 25, tekee paluun Uuteenkaupunkiin. Sopimus on yksivuotinen.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula on tyytyväinen siihen, että seura löysi tutun pelaajan, jonka pelitaidot olivat lisäksi sellaisia, joita Korihaiden valmennusjohto etsi.

– Haimme 4/5-paikalle pelaajaa, joka on heittotaitoinen ja puolustuspäässä vahva. Jalenin nimi on koko ajan pyörinyt keskusteluissa kriteereihin sopivana pelaajana, ja kun Jalen itse ilmoitti haluavansa tulla takaisin, niin sopimusneuvottelut etenivät varsin nopeasti, Nikula taustoitti tiedotteessa.

– Jalen on minulle kertonut, että hän haluaa päästä takaisin sille tasolle, missä oli viimeksi täällä pelatessaan, Nikula vakuuttaa.

204-senttinen Henry aloittaa syksyllä neljännen kautensa ammattilaispelaajana. Southern Illinois University Edwardsvillen kasvatti saapui edellisellä kerralla Uuteenkaupunkiin lokakuussa 2019. Henry pelasi 18 ottelua haipaidassa tehden keskiarvoikseen varsin hyvät 17 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

– Olen erittäin innoissani paluusta Suomeen ja Korihaihin! Seura ja fanit kohtelivat minua hyvin, joten odotan innolla pääseväni tapaamaan tuttuja, Henry toteaa tiedotteessa. 

Loppukaudella Henry siirtyi buy-out-pykälän turvin BC Nokiaan, jossa tilastoi 11 ottelussa 7,3 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,1 torjuntaa.

Viime kauden Henry aloitti Portugalissa Sporting CP Lissabonissa. Kahdeksassa pelissä Henry pelasi vajaan 17 minuutin peliajalla tehden 7 pistettä ja 5,3 levypalloa. Tilastoihin kertyi myös kaksi ottelua Mestarien liigassa. Tammikuussa Henry siirtyi Portugalista Tshekkiin BK Olomoucko Prostejovin joukkueeseen. 14 ottelussa tehot olivat puolen tunnin peliajalla 10,9 pistettä ja 7,1 levypalloa.

– Odotan ensi kaudelta paljon. Meillä on joukkue, joka tulee antamaan pelissä aina 110 prosenttia. Toivon, että saamme fanit paikalle Pohitulliin kannustamaan meitä, Henry toivoo.

Korihaiden kanssa ennestään sopimuksen olivat tehneet Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Tommi Lehtonen, Manuel Barnes, Atte Perttu, Sebastian Lindberg, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen ja Mio Hyvönen. Heistä Nikula ja Lehtonen kutsuttiin 10.-13. heinäkuuta alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille Lohjalle. 

Lisää pelaajauutisia seura lupailee perjantaina. 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Bojan Sarcevic palaa Korihaiden paitaan kuitatakseen vanhat velkansa ja antaa samalla jämäkän lupauksen – "Jos mä sanon jotain, seison sanojeni takana"

Vain tilaajille KOLUMNI: Bojan Sarcevic on Korihailta hankinta, jollaista ei ole nähty vuosikausiin

Bojan Sarcévic palaa Uuteenkaupunkiin kymmenen vuoden tauon jälkeen – sopimus on kolmivuotinen

Korihait jatkaa Nikulan komennossa, Lappeenrannasta tuleva Teemu Turunen ottaa Andy Hipsherin paikan

Vain tilaajille Ura junttasi Korihait jumboksi "kauden tärkeimmässä pelissä" – Korihaiden päävalmentaja myönsi neuvottelevansa jatkosta