Tyhjät penkit

Raumallakin on usein pohdittu, että mitä täällä talvella tehtäisiin, jos ei olisi tarjolla Rauman Lukon SM-liigapelejä ja niistä aiheutuneita spekulaatioita sekä toriparlamentarismia. Hyvä kysymys.

Tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa, lähettikö Lukko torstaina Jokerit suvilomalle, vai joudutaanko ottelusarjassa vielä pelaamaan tänään lauantaina hermoja raastava game seven.

Mutta saanen monien muiden tahojen ohella ihmetellä sitä, miksi eivät kauden tärkeimmät pelit eivät ole saaneet tupia täyteen niin täällä Raumalla kuin ei Isolla Kirkollakaan. Jos ei nyt, niin koska sitten?

HHH

Mestiksessä on taasen väkeä käynyt peleissä entistä enemmän. Mestiksen kokonaisyleisömäärä kasvoi viime kauteen verrattuna. Mestiksen runkosarja-, pudotuspeli-, putoamiskarsinta- ja karsintasarjaotteluita seurasi kaudella 2012–2013 peräti 407 246 katsojaa mikä on noin 35 000 katsojaa enemmän kuin viime kaudella. Huippukaudesta 2010–2011 kuitenkin jäätiin noin 13 000 katsojan verran.

Kokonaisyleisömäärillä mitattuna Mestis nousi takaisin Suomen toiseksi seuratuimmaksi palloilusarjaksi ohi jalkapallon Veikkausliigan. Seuratuin sarja on jääkiekon SM-liiga, joka keräsi jo runkosarjassa yli 2 miljoonaa katsojaa. Kolmantena oleva Veikkausliiga jäi kaudella 2012 reiluun 403 000 katsojaan. Neljänneksi seuratuin sarja on Superpesis, joka keräsi hieman alle 300 000 katsojaa viime kesänä.

HHH

Ja päätteeksi jälleen huhuja, kun ne niin kivoja ovat. Lukkoon ovat myös tulossa vanha tuttu Ville-Vesa Vainiola (TuTo) sekä lahtelaislähtöinen Henri Heino (Jokerit).