Tyly paluu arkeen – JYP oli Lukolle tutun inhottava vastustaja

Lukon valmentaja Pekka Virta muistutti, että kun nöyryys lähtee ovesta ulos, voitot menevät samaa matkaa.

JYPin kausi on ollut ohdakkeinen, mutta parhaimmillaan jyväskyläläinen hurrikaani on edelleen inhottava vastustaja.

Lokakuun lopulla JYP antoi Lukolle kauden toistaiseksi pahimman selkäsaunan ja moukaroi kotijäällään peräti seitsemästi kiekon raumalaisnuottaan.

Torstaina pisteistä väännettiin viimeiseen sekuntiin asti. Lukko nousi kahden maalin tappioasemasta jo tasoihin, mutta täysi potti lähti lopulta Jyväskylään maalein 2–3 (0–1, 1–1, 1–1).

JYPin voittomaalin iski virolaishyökkääjä Robert Rooba, joka on tällä kaudella ollut paha pideltävä Lukolle. Rooba on onnistunut maalinteossa joukkueiden kaikissa kohtaamisissa.

– Parempi joukkue voitti. Ja aika hyvä joukkue, Lukon valmentaja Pekka Virta totesi.Virta on tällä kaudella monta kertaa kehottanut olemaan katselematta liikaa sarjataulukkoa. JYP oli ennen torstain peliä toiseksi viimeinen, mutta pomppasi voitollaan kaksi sijaa ylemmäs.

– Jos ajatellaan tuota pelaajalistaa, niin siellä on jokunen, joka on voittanut vähän isompia pelejä. Siitä päästäänkin siihen, miksi me tämä peli hävittiin, Virta sanoi.

– Ihminen on kovasti inhimillinen. Olemme voittaneet paljon, hallit ovat olleet täynnä ja selkään taputtelijoita on riittänyt. On tarvittu ymmärrys siitä, että pärjäät, jos pelaat henkesi kaupalla joka ilta.

Lukko kiihdytti jo parhaimmillaan yhdeksän pelin voittoputkeen, jonka TPS katkaisi viime vuoden viimeisessä ottelussa. Vastaavalla kymmenen pelin jaksolla JYP oli pystynyt vain kolmeen voittoon.

– Jos joku näki meiltä taklauksen ensimmäisen 15 minuutin aikana, niin minä katsoin sitten siinä kohtaa eri suuntaan, Virta tokaisi.

– Syyllinen täytyy tietysti löytää, ja se on aina valmennus. Mutta sitä on painotettu, että kun nöyryys lentää ulos ovesta, voitot menevät samaa matkaa.Heti Virran mainitseman ensimmäisen vartin jälkeen JYP iski ensimmäisen maalinsa. Maaliverkkoa heilutti Ossi Louhivaara.Jyväskyläläiset tuplasivat johtonsa toisessa erässä Juuso Vainion maalilla. Samassa erässä Lukko ilmoittautui kuitenkin peliin mukaan, ja raumalaiset määräsivät tahtia kaukalossa.

Raumalaiset saivat myös laatan sisään. Justin Danforth lähetti kiekon siniviivalta kohti maalia, ja Toni Koivisto ohjasi pelivälineen maaliin.

Tasoitusosuman isä oli Arttu Ilomäki, joka ampui maalirautoja kolisutellen kauden 13. maalinsa. Lukema on sama kuin hänen koko viime kauden yhteenlaskettu maalimääränsä.

Ennen JYPin kolmatta maalia kiekko leijui pariinkin kertaan korkeuksissa, kunnes lopulta 191-senttinen Rooba nappasi sen alas ja jatkoi ohi Oskari Setäsen.

– Ei tehty tarpeeksi töitä. Ne pienet asiat olisi pitänyt tehdä paljon paremmin ja nöyremmin, Lukon nuori hyökkääjä Ville Petman puntaroi.

Hän pääsi torstaina ensimmäistä kertaa samaan aikaan liigakokoonpanoon veljensä Mikon kanssa. Petmanit hyökkäsivät samassa ketjussa Tapio Laakson laidoilla.

– Ihan kiva päästä pelaamaan Mikon kanssa, kun aina on pelannut sen kanssa samassa joukkueessa ja samassa ketjussa. Kiva nähdä, että sekin pääsee isojen miesten peleihin, Ville Petman sanoi.

Kolmannessa erässä nähtiin tilanne, jossa JYPin 199-senttinen ja 113-kiloinen Nolan Yonkman niittasi Ville Petmania päähän.Hän liukui kasvojaan pidellen vaihtoon eikä nähnyt, miten pikkuveli Mikko oli lähellä lähteä tappelemaan järkälemäisen kanadalaispuolustajan kanssa.

– Onneksi ei mennyt. Olisi voinut tulla rumaa jälkeä, vanhempi Petman henkäisi.