Työvoitto tipahti Pallo-Iirojen taskuun – "Ei kauhean häävi peli"

Pallo-Iirot teki tarvittavan ja kukisti Maskun Äijänsuon iltavaloissa.

Pallo-Iirojen asetelma loppukauteen on samalla herkullinen että tyly. On mahdollista, jopa todennäköistä, että raumalaiset pääsevät taistelemaan viimeiseen asti sarjanoususta. Toisaalta tappioihin tai edes pistemenetyksiin ei ole varaa. Jokaisessa kamppailussa on pakkovoiton leima.

– Se on sitä urheilua. Tästä sarjasta vain yksi voi nousta. Mutta en tiedä, onko sekään kuolemanvakavaa, Pallo-Iirojen kokenut Miika Pertola puntaroi.

– Jos tänä vuonna ei nousta, niin sitten noustaan ensi vuonna. Ei me paineita oteta, sillä tällä tekemisellä ja harjoitteluun panostamisella joku vuosi noustaan varmasti.

Jalkanen osui avausjaksolla

Ensimmäisen koetinkivensä Pallo-Iirot selvitti. Miesten Kolmosen yläloppusarjan ensimmäinen peli pelattiin perjantaina Äijänsuolla, ja siinä raumalaiset löivät Maskun maalein 2–1 (1–1).

Ainakin hetkellisesti raumalaiset nousivat sarjan kärkeen, sillä alkusarjasta yhden pisteen enemmän kerännyt FC Åland avaa jatkosarjansa vasta lauantaina.

– Ei kauhean häävi peli, mutta tehtiin todella paljon töitä. Juostiin tosi paljon, Pertola totesi.

– Varmaan se tarkoittaa, että jokin ei mennyt oikein, kun jouduttiin juoksemaan niin paljon. Mutta työvoitto.

Pallo-Iirot otti avausjaksolla ohjat, ja Mikko Jalkanen vei sinikeltaiset johtoon jo kamppailun 11. minuutilla. Mies paineli laidaltaan läpi ja viimeisteli kauden yhdeksännen maalinsa.

Etenkin Maskulle Jalkanen on ollut paha pideltävä, sillä syyskuun ensimmäisenä päivänä hän paukutteli vihreävalkoisten verkkoon hattutempun.

– Se on hyvä poika tekemään maaleja, Pertola kehaisi.

Juoksukilpailu ei toiminut

Kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt tauolle johdossa, vaan aivan avausjakson lopussa Masku iski. Henri Hujala pääsi viimeistelemään tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta.

– Hyvä äijät! Tuurimaali, mutta lasketaan, kuului äänekäs huuto Maskun vaihtopenkiltä.

Toiselle jaksolle Pallo-Iirot muutti taktiikkaansa, ja avausjaksolla nuoren Sulo Ketolan rinnalla kärjessä pelannut Pertola pudotettiin alemmas Juho Torkkelin viereen.

– Prässi oli mun ja Ketolan varassa ekalla puoliajalla. Todettiin, että se ei toimi. Toisella jaksolla saatiin parempi prässi, ja se helpotti pallollista peliäkin, Pertola kertoi.

– Ekan jakson lopussa oli aika huoletonta ja huolimatonta pallonkäsittelyä. Lähdettiin Maskun kanssa juoksukilpailuun.

Schultzilta jälleen tavaramerkkimaali

Ratkaisu nähtiin lopulta tavalla, joka on nähty tällä kaudella jo useampaan kertaan. Mikko Jalkanen antoi kulmapotkun taka-alueelle, josta Iirojen kapteeni Otto Schultz kävi puskemassa sen maaliin.

Osuma oli Schultzille jo neljäs samanlainen.