Ykkösketjuun palannut Tyrväinen: Harmittaa tietysti se tapahtuma

Juhani Tyrväinen pelasi ensimmäisen ottelunsa pelikiellon päätyttyä. Europhoto/Jukka Rautio.

Juhani Tyrväinen pelasi ensimmäisen ottelunsa kuuden ottelun pelikiellon päätyttyä. Hän oli HIFK:n ykkösketjussa yhdessä Lennart Petrellin ja Juha-Pekka Haatajan kanssa. Vaikka tehoja ei vielä tullutkaan, niin hän oli tyytyväinen peliin.

- Harmittaa tietysti se tapahtuma. Kyse oli tunteikkaasta ottelusta. En voinut kuin odottaa päätöstä ja siitä en valittanut. Valitin prosessista eli siitä toteutuiko pelaajan oikeusturva. Siinä ei lopulta ollut mitään huomautettavaa. Tuomiosta en valittanut, hän sanoi JYP-pelin päätyttyä.

Tyrväinen löi silloin Oulussa Kristian Vesalaista takaa jalkaan ja sai siitä kuuden ottelun pelikiellon. Kolme meni runkosarjassa ja kolme pudotuspeleissä. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vei tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Muilla oli jo kolme ottelua allaan, eli ”Tyrsky” on nyt hiukan levänneempi.

- Alussa oli vähän vaikeuksia päästä kamppailupelaamiseen mukaan, mutta lähtihän se. Toivottavasti olen jatkossa fressimpi kuin JYPin pelaajat. Mutta turha sitä on ihmetellä. Seuraava peli lähtee taas nollista. Täytyy yrittää saada myös Jyväskylässä hyvä alku peliin, hän sanoi.

Jonas Rask teki komeasti ottelun kolmannen maalin ja teki hienon esityön niin HIFK:n ensimmäiseen kuin neljänteen maaliin.

- Hyvä peli meiltä. Pelasimme tehokkaasti kaksi ensimmäistä erään ja puolustimme hyvin kolmannen. Vastustaja otti siinä maalivahdin pois ja saimme pari jäähyä. Ainakin tuli pelattua paljon viidellä kuutta vastaan, hän sanoi.

Rask pelasi nyt uudessa ketjussa, kun oli ruotsalaisten Patrik Carlssonin ja Erik Thorellin vieressä.

- Se oli hyvä ketju, heidän kanssaan oli mukava pelata. Vaikka ei edellisessäkään ketjussa mitään vikaa ollut.

- Meidän täytyy vain saada hyvä alku myös seuraavaan peliin Jyväskylässä, Rask jatkoi.

Miro Heiskanen teki HIFK:n ensimmäisen maalin, joka oli myös hänen uransa ensimmäinen pudotuspelimaali. Tämä oli myös HIFK:n ensimmäinen ylivoimamaali sarjassa.

- Rask nousi hienosti maalille ja näki minut. Se oli komea maali. Saimme hyvän alun peliin. Kaksi erää olimme tehokkaita ja puolustimme hyvin kolmannen. Samanlainen alku meidän on saatava myös Jyväskylässä. Jos onnistumme alussa, niin hyvä tulee, hän sanoi.

Heiskanen tuntui olevan lähes koko ajan jäällä, ja peliaika on korkea ottaen vielä huomioon hänen ikänsä 18 vuotta.

- Hyvin olen jaksanut. Huomenna on palautuspäivä, hän sanoi.

Lisää aiheesta

JYPin iltapuhde oli pelkkää kuraa - "Ei mitään positiivista"

HIFK räväkkä heti alussa – katso video

HIFK tasoitti sarjan, Janne Kolehmainen jäähyili

Juhani Tyrväinen palaa tänään HIFK:n kokoonpanoon